Målkalas i Champions league

Det var målkalas i Champions league-fotbollen med totalt 36 mål på åtta matcher.

Det var målkalas i Champions league på tisdagen med totalt 36 mål på åtta matcher, varav en match med nio mål och en med åtta.

Både Olof Mellberg, Juventus, och Kim Källström, Lyon, kom in i andra halvlek och fick kliva av segerrika - men utan att göra mål.

Allra målhungrigast var Villareal som slog Andreas Johanssons Ålborg med tennissiffrorna 6-3. Johansson nickade in 3-4-målet men inhopparen Joseba Lorente såg med sina tre mål på 17 minuter till att spanjorerna vann. Manchester United besegrade Celtic med 3-0 efter två mål av Dimitar Berbatov och toppar grupp E före Villareal. Båda har sju poäng och är stort sett klara för åttondelsfinalerna trots att halva gruppspelet är kvar.

Arsenal hade lekstuga i första halvlek borta mot Fenerbache med fyra mål på de inledande 22 minuterna. Dock var det tredje i eget mål av Silvestre. Dessförinnan hade Fbregas briljerat med två härliga framspelningar till Emmanuel Adebayor och Theo Walcott i tionde och elfte minuten. Abou Diaby satte 3-1 men firade så att han fick gult kort. Direkt i andra ökade Alexandre Song på till 4-1 och Fenerbahces tränare, 70-årige Luis Araganos, kan nog förvänta sig en snabb pensionering. Att den blott 17-årige Aron Ramsey satte 5-2 förbättrade inte läget.

Arsenal leder efter tre matcher grupp G på sju poäng, Dynamo Kiev är tvåa på fem efter 1-0 borta mot Porto.

Olof Mellberg kom in i andra halvlek för Juventus mot Real Madrid och fick direkt se Amauri göra 2-0. Alessandro Del Piero hade läckert satt 1-0 i början av första med ett skott från 25 meter. Slutresultatet 1-2 nickade en tämligen fristående Ruud van Nistelrooy in. Det var dock inte Mellberg som missade i markeringen. Juventus anför grupp H på sju poäng, en poäng före Real.

Ett sent mål från Fatih Tekke räddade en poäng till Uefa-cupmästarna i Zenit S:t Petersburg mot vitryska Borisov i samma grupp. Det var Zenit som dominerade större delen av matchen men gästerna, som nådde 2-2 mot Juventus senast, gjorde första målet. Inhopparen Pavel Nechajtjik satte 1-0 strax efter paus men Tekke kvitterade med tio minuter kvar.

I grupp F toppar Bayern München efter 3-0 mot Fiorentina. Tvåa är Lyon som med Kim Källström på bänken fram till 87:e minuten vände 0-2 borta mot Steaua Bukarest till vinst 5-3. Benzema och Fred satte två var för fransmännen.

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.