Får vi se en ny målshow av Zlatan?

Eller kan David chocka Goliat?


Inter kommer till matchen mot Anorthosis som stora favoriter. Italienarna, som har självförtroendet på topp efter att ha knäckt Roma med hela 4-0, tonar dock ner förväntningarna.

– Du måste kunna glömma bort en förlust, men du måste även kunna glömma bort en seger, säger Inters tränare Mourinho i presskonferensen inför kvällens match.

Mourinho underskattar inte det cypriotiska Anorthosis som har överraskat fotbollsvärlden genom att slå lag som Panathinaikos och spela oavgjort mot de tyska jättarna Werder Bremen.

– De är ett bra lag. De spelar väldigt bra och organiserat. Deras framgång är inget sammanträffande och smickret bör gå till deras tränare.

En sak är säker - Anorthosis är heltaggade inför kvällens match, och är mer än sugna på att sno poäng från de italienska mästarna.

– Mål kan bli verklighet genom hårt arbete. Men för att nå drömmar behövs det otroliga uppoffringar. allt är ännu oklart. Vi är ute efter ett bra och rättvist resultat, säger Anorthosis ordförande Andres Panteli.

Slaktaren i Rom hette Zlatan Ibrahimovic, som med sina två mål, bäddade för Inters 4-0 vinst mot Roma. Frågan är om Zlatans målproduktion håller i sig till kvällens Champions League-match. Svensken har vid flera tillfällen kritiserats för att inte göra mål i de stora internationella matcherna, och han har ännu inte gjort ett enda mål i den här säsongens Champions League.

Med målen som mot Roma eller klacken mot Bologna kommer säkert Zlatan med all intention att bjuda fotbollsälskarna på fler godsaker. Lyckas han med detta så kommer han nog att vinna priset som världens bästa spelare. I alla fall om man får tro Mourinho.

– Han vet mycket väl att han är den bäste och när tiden är rätt kommer han att bevisa det och vinna Guldbollen, säger han till TV4.

Läs mer om Champions League på Ola Wenströms superblogg Tillfälligt avbrott.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!