Seger för Zlatans Inter

Zlatan passade till Inters båda mål.


Nu är Champions League äntligen igång! Nyheter24 följer Zlatans Inter i bortamatchen mot Panathinaikos. Texten uppdateras kontinuerligt.

1-0 till Inter i 27:e minuten. Mancini från nära håll, efter förarbete av Zlatan Ibrahimovic. Zlatan använde sin kropp i bollmottagningen, lurade två greker och passade till brassen Mancini som bara hade att sätta dit foten. Inter kontrollerade första halvlek, men Panathinaikos var ändå nära 1-1 i halvtid –på ett skott som via en Interförsvarare gick i ribban bakom Julio Cesar i Intermålet.

Zlatan ser än så länge inte ut att känna av sin knäskada. Han, och övriga Inter, spelar taktiskt disciplinerat, och gör det bra när de anfaller. Nye brassen Mancini är särskillt pigg, medan Quaresma på den andra kanten inte har varit lika framträdande.

53:e minuten: Panathinaikos Clayton skjuter strax utanför. Nära kvittering!

Mikael Nilsson i Panathinaikos har gjort en bra insats. Den funktionelle vänsterbacken blev bortkollrad vid Mancinis mål, men har hållt sin kant bra.

69:e minuten: Farlig vänsterfrispark av Panathinaikos österrikiske landslagman Ivanschitz. Den skruvade bollen dyker ner precis framför Julio Cesar som är skymd och tvingas reflexrädda i absolut sista stund. Inter har tappat initiativet.

72:e minuten. Mikael Nilsson byts ut.

I takt med att Inter blivit allt defensivare i andra halvlek har Zlatan försvunnit ur matchen.

76:e minuten. Panathinaikos kommer allt närmare en kvittering. Skott strax utanför efter att Maxwell givit bort bollen.

78:e minuten. Adriano ser ut att göra sig beredd på inhopp. Zlatan på väg ut? Nej det blev Mancini som fick byta.

85:e minuten: 2-0 till Inter! Adriano avslutar distinkt – på pass från Zlatan. Brassen Adriano är tillbaka. Zlatan är definitivt tillbaka från sin skada.

SLUT! Inter vinner med 2-0. Zlatan spelade fram till båda målen. Panathinaikos kom fram i sporadiska attacker, men Inters seger var odiskutabel. Zlatan Ibrahimovic visade att han fungerar ypperligt som central targetspelare i ett 4-3-3-system. Zlatan briljerade i bollmottagningar och sysselsatte ofta två-tre motståndare, vilket skapade ytor för de kvicka kantspelarna Mancini och Quaresma. Zlatans förarbeten till Inters båda mål höll också högsta klass. Champions League är i gång, och Zlatans Inter kunde inte fått en mycket bättre start.

Övriga slutresultat:

Chelsea-Bordeaux 4-0 (14' Lampard, 30' Joe Cole, 82' Malouda, 92' Anelka)

Roma-Cluj 1-1 (17' Panucci, 27' Culio och 49')

Bremen-Anorthosis 0-0

Barcelona-Sporting Lissabon 3-1 (21' Marquez, 60' Eto'o, 72' Tonell, 88' Xavi)

Basel-Sjaktar Donetsk 1-2 (26' Fernandinho, 46' Jadson, 92' Abraham)

Marseille-Liverpool 1-2 (23' Cana, 26' och 32' Gerrard)

PSV Eindhoven-Atlético Madrid 0-3 (9' och 36' Agüero, 55' Maniche)

Skrivet av:

Senaste nytt

Svenska VM-medaljörer inomhus

igår 23:00

Duplantis vinner även när det går emot

igår 22:52
Världsstjärna är ett något slitet uttryck som emellanåt används slarvigt. För Armand "Mondo" Duplantis blir det en bock i alla rutor. Förmågan att reda ut en riktigt svår situationen stärker bara bilden av fenomenet till stavhoppare.

Kramer tog VM-silver: "Kan inte vara gladare"

igår 22:16
Andreas Kramer tog silver på 800 meter på inomhus-VM i Glasgow. Det är svenskens första VM-medalj i karriären. Jag kan inte vara gladare, säger Kramer.

Duplantis värderar nya VM-guldet extra högt

igår 21:12
Världen fick se en annan sida av Armand Duplantis. Den i brygga, den som vinglar vid stupet men hittar balansen och till slut vinner VM-guldet överlägset. Det är den jobbigaste guldmedalj jag fått. Den är extra speciell. Jag värderar det här högt, säger han efter det sanslösa dramat i Emirates arena i Glasgow.

Björn gjorde sitt första mål för Chelsea

igår 20:58
Landslagsbacken Nathalie Björn lämnade i januari Everton för topplaget Chelsea. Nu vet Björn hur det känns att göra mål för Londonklubben i ligan.

Foden frälste City – vände derbyt mot United

igår 18:36
Manchester City låg under i derbyt hemma mot United. Då slog Phil Foden till – två gånger om. 23-åringens två fullträffar låg bakom 3–1-segern och City hakar fortsatt på Liverpool i Premier League-toppen.