Seger för Zlatans Inter

Zlatan passade till Inters båda mål.

Nu är Champions League äntligen igång! Nyheter24 följer Zlatans Inter i bortamatchen mot Panathinaikos. Texten uppdateras kontinuerligt.

1-0 till Inter i 27:e minuten. Mancini från nära håll, efter förarbete av Zlatan Ibrahimovic. Zlatan använde sin kropp i bollmottagningen, lurade två greker och passade till brassen Mancini som bara hade att sätta dit foten. Inter kontrollerade första halvlek, men Panathinaikos var ändå nära 1-1 i halvtid –på ett skott som via en Interförsvarare gick i ribban bakom Julio Cesar i Intermålet.

Zlatan ser än så länge inte ut att känna av sin knäskada. Han, och övriga Inter, spelar taktiskt disciplinerat, och gör det bra när de anfaller. Nye brassen Mancini är särskillt pigg, medan Quaresma på den andra kanten inte har varit lika framträdande.

53:e minuten: Panathinaikos Clayton skjuter strax utanför. Nära kvittering!

Mikael Nilsson i Panathinaikos har gjort en bra insats. Den funktionelle vänsterbacken blev bortkollrad vid Mancinis mål, men har hållt sin kant bra.

69:e minuten: Farlig vänsterfrispark av Panathinaikos österrikiske landslagman Ivanschitz. Den skruvade bollen dyker ner precis framför Julio Cesar som är skymd och tvingas reflexrädda i absolut sista stund. Inter har tappat initiativet.

72:e minuten. Mikael Nilsson byts ut.

I takt med att Inter blivit allt defensivare i andra halvlek har Zlatan försvunnit ur matchen.

76:e minuten. Panathinaikos kommer allt närmare en kvittering. Skott strax utanför efter att Maxwell givit bort bollen.

78:e minuten. Adriano ser ut att göra sig beredd på inhopp. Zlatan på väg ut? Nej det blev Mancini som fick byta.

85:e minuten: 2-0 till Inter! Adriano avslutar distinkt – på pass från Zlatan. Brassen Adriano är tillbaka. Zlatan är definitivt tillbaka från sin skada.

SLUT! Inter vinner med 2-0. Zlatan spelade fram till båda målen. Panathinaikos kom fram i sporadiska attacker, men Inters seger var odiskutabel. Zlatan Ibrahimovic visade att han fungerar ypperligt som central targetspelare i ett 4-3-3-system. Zlatan briljerade i bollmottagningar och sysselsatte ofta två-tre motståndare, vilket skapade ytor för de kvicka kantspelarna Mancini och Quaresma. Zlatans förarbeten till Inters båda mål höll också högsta klass. Champions League är i gång, och Zlatans Inter kunde inte fått en mycket bättre start.

Övriga slutresultat:

Chelsea-Bordeaux 4-0 (14' Lampard, 30' Joe Cole, 82' Malouda, 92' Anelka)

Roma-Cluj 1-1 (17' Panucci, 27' Culio och 49')

Bremen-Anorthosis 0-0

Barcelona-Sporting Lissabon 3-1 (21' Marquez, 60' Eto'o, 72' Tonell, 88' Xavi)

Basel-Sjaktar Donetsk 1-2 (26' Fernandinho, 46' Jadson, 92' Abraham)

Marseille-Liverpool 1-2 (23' Cana, 26' och 32' Gerrard)

PSV Eindhoven-Atlético Madrid 0-3 (9' och 36' Agüero, 55' Maniche)

Ytterligare 1,5 miljarder till gymnastikläkarens offer

Ryska fäktare nobbar OS-kval

Det blir inga ryska fäktare i OS i Paris. Ryssarna bojkottar kvalen till OS.

Skrällvinsten ger lyft på världsrankningen

Anton Källberg förbättrar sin tidigare toppnotering ytterligare. Nu är svensken tolva på världsrakningen i bordtennis.

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

idag 14:58
Ledare för det finländska U17-landslaget i ishockey festade till det i samband med en turnering i Sverige – och spydde ner en buss. Nu planerar Finlands ishockeyförbund att anmäla händelsen. Det är helt förkastligt, säger Kimmo Oikarinen.

Chefernas Verstappen-tjafs: “Fokusera på ditt”