Ferguson: Hull är helt otroliga

Manchesters Sir Alex Ferguson hyllar lilla Hull inför Premier Leageu-drabbningen.


Hull har chockat världen med sina häpnadsväckande resultat. De har slagit Arsenal på Emirates Stadium, Newcastle på St. James´s Park och Tottenham på White Hart Lane. Även om de sista två inte var någon överraskning är det ändå oförväntade vinster för lilla Hull som spelar i årets Premier League efter kval. Senast mot Chelsea kom de ner på jorden men är fortfarande en placering före mästarna Manchester United efter tio omgångar. Något som inte undgått Sir Alex Ferguson.

– Jag kan inte förstå hur Hull kan vara före United. Jag menar det inte på ett nedsättande sätt utan det visar vad mycket som kan göras med rätt struktur på ledningen, säger supertränaren.

Inget skrämmer "Tigrarna"

Trots superstarten är målet för Hull att hänga kvar i Premier League. Och den fina inledningen kan ha gett de ett nytt kontrakt. Efter bara tio omgångar. Och i efter middag ställs de mot världens bästa lag med både Premier- och Champions League-bucklan i troféskåpet. Men inget skrämmer "Tigrarna".

– Det kommer att bli tufft men vi borde inte oroa oss alltför mycket för United. Vi måste jobba som ett lag och gör vi det kommer vi förhoppningsvis komma ut som vinnare, säger Bryan Hughes som ser ut att bli den som ersätter succémannen Ian Ashbee.

– Om vi tar med oss vår tävlingsinstinkt till bordet så kan vi ge United en hård match, säger succétränaren Phil Brown.

På frågan om vad som är hemligheten bakom succén svarar Brown...Sverige.

– Sverige har det mest effektiva landslaget i världen, de har aldrig förlorat en kvalmatch. Det måste man kunna lära sig något av, säger Brown till Expressen.

Ingen promenad i parken

Manchester United har däremot ännu inte kommit upp i den kvalitén de besitter. Men en vinst mot Hull kan ta upp mästarklubben bland de fyra första. Men det är knappast en promenad i parken menar Ferguson inför drabbningen på Old Trafford.

– Deras resultat är verkligen något speciellt. Därför är det här en match som vi måste ta på största allvar.

Se Sir Alex hylla Hull

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

2 timmar sedan

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

3 timmar sedan
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

3 timmar sedan
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.