Inför Champions League-kvalet

Hett brittiskt möte på Celtic Park.


På tisdagskvällen ska de första matcherna spelas i den sista omgången av Champions League-kvalet.

Celtic-Arsenal, 20.45, TV6

Mötet som väntas smälla högst är det brittiska slaget mellan Celtic och Arsenal. Aldrig tidigare har lagen mötts – och bara en gång tidigare har Celtic förlorat mot ett engelskt lag på hemmamark.

– Arsenal är otroligt bra på att hålla bollen inom laget och anfalla tillsammans, men vi ska försöka att vinna, säger Celtics manager Tony Mowbray till Uefa.com.

Celtic tog sig till den sista kvalrundan genom att slå ut ryska Dinamo Moskva med sammanlagt 3-0. Arsenal blev direktkvalficierade till den avslutande rundan då man slutade på fjärdeplatsen i Premier League förra säsongen.

Sporting-Fiorentina, 20.45, Viasat Fotboll

I Lissabon ställs Sporting mot Fiorentina. Statistiskt sett ser det mörkt ut för hemmalaget på förhand. Inför kvällens möte har portugiserna bara vunnit fyra av 23 matcher mot italienska lag. Nu hoppas man bättra på siffrorna i den kolumnen.

– Vår målsättning är att spela vårt eget spel och när vi inte gör det att stoppa deras nyckelspelare som vill göra det svårt för oss, säger Sportingtränaren Paulo Bento till Uefa.com.

Sporting gick in i den tredje kvalrundan där man mötte holländska Twente. På hemmaplan slutade det 0-0 och på bortaplan 1-1, vilket tog laget vidare på bortamål. Fiorentina säkrade sin plats i play off-spelet genom att sluta fyra i Serie A.

Tisdagskvällens övriga kvalmatcher:

FC Köpenhamn-Apoel Nicosia, 20.45

Sheriff Tiraspol-Olympiakos, 20.45

FC Timisoara-Stuttgart, 20.45

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!