Måndag 27 Sep
Stockholm

Liverpool krossade Stoke

I ligans andra omgång kom första segern för Liverpool.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Liverpool fick stryk av Tottenham i premiären och ifrågasattes direkt. Hemma mot Stoke var det andra bullar. Det tog mindre än fem minuter innan Steven Gerrard hittade - just det - Fernando Torres som klippte in ledningsmålet direkt. Sedan blev det allt jämnare och även om Liverpool dominerade hamande de ofta på efterkälken och tvingades till en del rätt fula tacklingar. Stoke stod upp bra och skapade en del hyfsade lägen under första halvleken. Efter 37 minuter nickade Fernando Torres ihop med en Stokeförsvarare och började blöda ordentligt från pannan.

I 44:e minuten utökade Liverpool ledningen till 2-0 när nyförvärvet Glen Johnson gjorde en mycket vacker cykelspark från nära håll efter en hörna.

Den andra halvleken fortsatte som den första sett till matchbilden, men det tog längre tid innan det blev mål. I den 78:e minuten kom det dock. Javier Mascherano spelade fram Gerrard till höger om straffområdet. Och med en mottagningsfint som hade fått Zlatan avundsjuk tog han sig förbi sin försvarare och bredsidade in bollen till Dirk Kuyt, som enkelt slog in 3-0 för Liverpool.

Därefter var matchen med all önskvärd tydlighet avgjord, vilket präglade spelet och engagemanget. Liverpool bytte ut trion Kuyt, Gerrard och Torres och tempot mattades betänkligt. I 94:e minuten, på övertid, spikade inhoppande David N'gog slutresultatet till 4-0 för Liverpool. En komfortabel seger för Rafael Benitez och hans mannar.

I kvällens övriga Premier Leaguematcher noterade Manchester United första förlusten, samtidigt som Tottenham krossade Hull med hela 5-1.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela