Villa sänkte Liverpool - på Anfield

Självmål och straff gav Aston Villa en oväntad seger i Premier League.

Inte många lag lämnar Anfield med tre poäng. Men det var just det Aston Villa lyckades med när man gästade Liverpool i Premier Leagues tredje omgång.

Det krävdes däremot en hel del tur och en straff för att "sno" hem alla poängen. I den 34:e minuten lyckades Liverpoolmittfältaren Lucas nicka in ett självmål - på en frispark han själv orsakat.

Sen fortsatte det på den inslagna vägen. Aston Villa krigade till sig en högerhörna på två minuters övertid - trots att det signalerades om en minuts övertid - och där lyckades mittbacken Curtis Davies nicka in 2-0.

Den andra halvleken handlade mestadels om Liverpool. I den 71:a minuten fick vänsterbacken Emiliano Insua in bollen till en fristående Fernando Torres som enkelt bredsidade in reduceringen.

Men närmare än så kom inte Liverpool som denna kväll ställdes mot ett målmedvetet Villa. Det var även Villa som fick sista ordet. I den 74:e minuten fällde lagkaptenen och hela Liverpools älskling - Steven Gerrard - Nigel Reo-Coker i straffområdet och orsakade därmed den straff som Ashley Young avgjorde matchen med.

Villas bragd blir än större då den lilla storklubben från Birmingham bara hade vunnit två av 41 matcher under de fem senaste åren mot ”The big four”, alltså Manchester United, Chelsea, Liverpool och Arsenal.

Men nu är det nya tider och Liverpool har mäktat med endast en seger på de tre inledande matcherna. Man har dessutom redan lyckats med konststycket att förlora lika många matcher i Premier League - som under hela fjolårssäsongen.