Måndag 14 Jun
Stockholm

Mourinho mordhotad efter uttalanden

"Om muslimer är arga på mig är det ert fel", säger en ilsken José Mourinho.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Inters portugisiske demontränare, José Mourinho, är i blåsväder igen. Den här gången är det hans uttalande om den muslimska högtiden Ramadan som har rört upp känslor.

Det var efter premiärmatchen mot Bari som en besviken Mourinho förklarade varför han bytte ut Sulley Muntari efter 30 minuter. Den praktiserande muslimen hade, enligt tränaren, inte tillräckligt med energi för att spela.

– Kanske är det inte så bra för honom att hålla på med det här (fastande) nu när det är så varmt. Ramadan har inte kommit vid en lämplig tidpunkt för en fotbollsspelare att spela match, sade Mourinho till CNN då.

Uttalandet möttes av starka reaktioner från musilmer runt om i världen. Han kritiserades bland annat av ordföranden av det Islamiska Förbundet i Italien. Enligt Daily Star har även "The Special One" blivit mordhotad av ilskna muslimer på en rad olika sajter.

Nu slår dock en arg Mourinho tillbaka mot den pressen.

– Jag vet vad jag sade, det finns inspelningar, men ni (pressen) tycker om att förvanska uttalanden. Jag sade: ”Muntaris beslut kan inte kritiseras eftersom det handlar om tro och religion. Det betyder att jag accepterar det och jag har aldrig sagt till Muntari att han ska strunta i sin religion. Om muslimer är arga på mig är det ert fel, sade han under presskonferensen inför derby mot Milan.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela