Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Muslimsk ledare rasar mot Mourinho

- 27/08/2009, 12:30 -

Intertränarens Ramadan-uttalanden upprör Italiens muslimer.

Intertränaren José Mourinho har hamnat i blåsväder igen. Efter helgens 1-1-match mot Bari kritiserade han sin innermittfältare Sulley Muntari för att inte vara på topp. Skälet, enligt Mourinho, var troligtvis Ramadan och det faktum att den muslimske Muntari fastar. Den ghananske landslagsmannen byttes ut redan 30 minuter in i matchen.

– Han hade Ramadan-relaterade problem. Kanske är det inte bra för honom att fasta i den här hettan, sa Mourinho, enligt brittiska Daily Mail, efter matchen.

Nu har Intertränarens uttalanden väckt känslor bland Italiens muslimer.

– Mourinho borde kanske prata lite mindre, säger Mohamed Nour Dachan, ledare för den islamiska unionen i Italien, enligt Goal och fortsätter:

– En troende spelare, muslimsk, kristen eller judisk, är definitivt mer psykiskt stabil än de flesta andra, vilket har en positiv inverkan på spelet.

Även Sulley Muntaris personlige tränare Stefano Tirelli går emot Mourinho och menar att Muntari inte påverkas negativt av att fasta.

– Alla reagerar olika. En del tappar väldigt mycket energi medan andra, tack vare sin karaktär och sina gener, kan prestera på samma nivå som när de inte fastar. Muntari tillhör den senare kategorin, säger han enligt Daily Mail.

Skrivet av: