Eduardo stängs av för filmning

Missar två matcher –  Arsenal tänker överklaga.


Arsenals kroatiske brasseanfallare Eduardo stängs av i två Champions League-matcher. Detta efter att ha filmat till sig en straff i den andra av två kvalmatcher mot skotska Celtic.

Eduardo slog själv in straffen i mål och Arsenal vann dubbelmötet med Celtic med sammanlagt 5-1. Filmningen var knappast direkt avgörande för utgången men Celtic valde ändå att anmäla Arsenalspelaren till Uefa som, efter att ha granskat tevebilderna, alltså ansåg att han skulle bestraffas.

Enligt Uefas beslut så missar Eduardo matcherna mot Standard Liege den 16 september och Olympiakos den 29 september. Men Arsenal planerar en överklagan.

Enligt tidningen The Mirror så menar klubben att Eduardo inte föll avsiktligt utan faktiskt snubblade över Celticmålvakten Artur Borucs utsträckta arm. Klubben säger sig dessutom ha videobevis för detta.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs lycka – det händer nu

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

2 timmar sedan
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.

Publikfest i Partille – men Sävehof utan chans

2 timmar sedan
Sävehof var chanslöst i den första kvartsfinalen mot landslagsstjärnan Jim Gottfridsson och hans kompisar i Flensburg-Handewitt. Den tyska storklubben vann med 41–30 och lär knappast gå bort sig i returen i nästa vecka.

Ytterligare 1,5 miljarder till gymnastikläkarens offer

3 timmar sedan
FBI:s misslyckande gör att den amerikanska staten nu får betala motsvarande 1,5 miljarder kronor sammanlagt till ett hundratal offer för gymnastikläkaren Larry Nassars övergrepp.

Ryska fäktare nobbar OS-kval

idag 16:56
Det blir inga ryska fäktare i OS i Paris. Ryssarna bojkottar kvalen till OS.