Danske Barca-legendaren sågar Zlatan

"Kan ju vara lite bollkär".


Zlatan Ibrahimovic har inlett La Liga med mål i två raka matcher. Men tränaren och före detta Barca-spelaren Michael Laudrup är inte övertygad om att Barcelona gjorde när de bytte Eto'o mot svensken.

– På några områden är han inte optimal i förhållande till deras system. Det blir problem om han drar ner tempot i spelet för han kan ju vara lite bollkär, säger han enligt Ekstrabladet.

– Jag är spänd på att se om det blir en fördel eller en nackdel att de har bytt bort Samuel Eto'o som ju var topscorer i flera säsonger. Jag är inte säker på att Zlatan har det som krävs i Barcelona.

Laudrup har också invändningar mot Zlatans karaktär.

– Guardiola gamblar med Zlatan. Eto'o gjorde många mål men var också en "pain in the ass". Det kan Zlatan också bli och det blir intressant att se hur de hanterar en eventuell kris.

– Zlatan ska också vänja sig vid att det är Messi som är högst i hierarkin. Han kan saker Zlatan inte kan, men i Inter var de ju han som var stjärnan, säger Laudrup.

Michael Laudrup spelade i Barcelona säsongerna 1989-94.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

1 timme sedan
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

1 timme sedan
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

2 timmar sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

idag 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.