Stockholm

Abramovich drar i handbromsen

Finanskrisen har slagit till hårt mot Chelsea ryske ägare Roman Abramovich.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Chelsea har som mål att bli självförsörjande inom några år. Men i och med finanskrisen kan de vara tvungna att bli det mycket snabbare än så. Enligt källor till Chelseas scoutchef, norrmannen Frank Arnesen, har klubbens ryske ägare Roman Abramovich dragit i handbromsen. Chelsea som har världens största lönekonto måste därmed skära ner i alla delar av organisationen.

– Strukturen är nu på plats, men finanskrisen har lett till att Roman dragit i bromsen. Han har bett oss att skära djupt i många delar av klubben. Men å andra sidan börjar vi närma oss en självförsörjning, säger Arnesen.

Abramovich har under sina år i klubben redan hunnit pumpa in över sju miljarder kronor. De dagarna är nu historia. Den del som drabbats hårdats är klubbens scoutverksamhet där 15 personer fått se sina kontrakt bli avslutade. Men Arnesen verkar inte vara orolig för sitt eget jobb. Snarare att det blir motsatsen.

– Jag har varit ansvarig sen 2006 och hittat spelare för José Mourinho, Avram Grant och nu Luiz Felipe Scolari. Roman har gett mig mandat att göra det, säger Arnesen i sin första intervju sedan den kontroversiella flytten från London-rivalen Tottenham.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.