Abramovitj stoppar Bridge

- 23/11/2008, 08:03 -

Roman förbjuder övergången till City - fortfarande knäckt av Robinho-missen.

Roman Abramovich stoppar Chelsea-backen Wayne Bridge planerade övergång till Mancehster City, skriver Daily Mirror i dag.

Chelsea-ägaren och mångmiljardären Roman Abramovitj är fortfarande upprörd över att City snodde brassestjärnan Robinho i samband med att klubben togs över av arabiska investerarna Abu Dhabi United tidigare i höstas.

Chelsea hade jobbat oavbrutet i månader för att köpa loss brassen från Real Madrid, och lagt ett bud på 32 miljoner pund. Men under transferfönstrets allra sista timmar i augusti kom så Citys kupp, och Abramovich missade den spelare han mest av allt drömde om, och fejden med City inleddes.

Nu vill City ha Chelseas vänsterback Wayne Bridge Managern Mark Hughes har varit övertygad om att kunna köpa över den engelske landslagsmannen från Stanford Bridge med löften om en stabil plats i startelvan, och inte minst ett uppfriskande lönelyft.

Men Abramovitj har gjort det helt klart för klubben att han inte kommer göra affärer med City alls - till något pris.

Wayne Bridge skrev på ett nytt fyraårskontrakt med Chelsea i somras, värt omkring 85 000 pund i veckan (motsvarande drygt 1 miljon kronor). Det påstås att City är beredda att ge uppåt 120 000 pund i veckan (motsvarande ca 1,5 miljon kronor) för att få vänsterbacken när januarifönstret öppnar på nyårsdagen.

Ansträngningarna med Bridge är inte den enda som gör Citys arabiska ägare frustrerade. Två andra nyckelspelare, Portsmouth-mittfältaren Lassana Diarra och Blackburn-anfallaren Roque Santa Cruz, är också de tveksamma om de kommer släppas från sina respektive klubbar.

Portsmouth har redan avvisat två bud på över 15 miljoner pund (ca 181 miljoner kronor) för Diarra, medan Blackburn-managern Paul Ince har fått löften från ledningen om att Santa Cruz inte kommer lämna Ewood Park förrän tidigast nästa sommar.

Skrivet av: