"Jag kommer att lämna Arsenal"

Arsenals Cesc Fabregas säger att han någon dag kommer att vilja spela i La Liga.


Cesc Fabregas kommer att lämna Arsenal för spel i La Liga. Det erkänner han under en intervju med spanska Radio Marca.

Den 21-årige mittfältaren har dock ett långtidskontrakt med "Gunners", och tanken är att han först ska respektera avtalet med Arsenal innan han tänker på att flytta från London-klubben. Spanjoren är dock säker på sin sak, och säger att det mer handlar om en fråga om när, och inte om.

– Idéen har alltid varit densamma. Det är därför jag skrev på ett så långt kontrakt, säger han.

Intressen från La Liga är det gott om. Både Barcelona och Real Madrid har vid flera tillfällen ryktats vara ute efter den nyutsedda lagkaptenen. I Barcelona kallas han för "den förlorade sonen", och det uppges även vara "Blaugrana" som ligger bäst till.

– Alla vet att jag en dag kommer att vilja återvända till den spanska fotbollen. Det är en erfarenhet som jag vill uppleva. Jag vill spela professionell fotboll i Spanien, medger han.

– Det som händer är att, vart man än är så är ingen inom fotbollen är garanterad en plats. I dag är allt så förändringsbart, så komplicerat så man vet aldrig något. Men sanningen är att jag är väldigt glad och motiverad. Att vara lagkapten är en extra sporre.

Fabregas i Arsenal och landslaget

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

1 timme sedan
Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

3 timmar sedan
Säsongens stora mål: Försvara OS-guldet i Paris. På vägen dit väljer Armand Duplantis bort Oslo för Ostrava – och börjar säsongen i Xiamen. Det är första gången som jag tävlar i Kina, det är supercoolt och arenan känns overklig, säger stjärnan inför Diamond League-premiären.