Torsdag 30 Jun
Stockholm

Han vill förbättra sig före flytt

Karim Benzema är en av världens största forwardstalanger. Snart byter han klubb.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Lyons 20-årige stjärnanfallare Karim Benzema har snabbheten, styrkan och tekniken. Frågan är om han har vad som krävs för att ta steget från att vara ett superlöfte till att bli en av de absolut bästa anfallarna i världen. Själv tror han att han behöver vara kvar i Lyon och förbättra sig, innan det är dags att gå till någon av toppklubbarna i Spanien eller England.

– Det finns många klubbar, Barcelona, Real Madrid, men även Manchester United och Milan. Jag gillar Spanien, men även i Manchester United och Milan skulle jag kunna göra stora framsteg. Jag vill komma till den allra högsta nivån i världen och sedan, när jag kommit dit, byta till en annan klubb, säger Karim Benzema till L'Equipe.

Den dagen någon av världens storklubbar bestämmer sig för att köpa den 20-åriga fransmannen kommer de att få öppna plånboken rejält. I våras förlängde Benzema sitt kontrakt med Lyon till 2013 – med en klausul som säger att han kan köpas loss för 100 miljoner euro, eller motsvarande 987 miljoner kronor.

Benzema är grym på att slå frisparkar också:

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.