Han vill förbättra sig före flytt

Karim Benzema är en av världens största forwardstalanger. Snart byter han klubb.


Lyons 20-årige stjärnanfallare Karim Benzema har snabbheten, styrkan och tekniken. Frågan är om han har vad som krävs för att ta steget från att vara ett superlöfte till att bli en av de absolut bästa anfallarna i världen. Själv tror han att han behöver vara kvar i Lyon och förbättra sig, innan det är dags att gå till någon av toppklubbarna i Spanien eller England.

– Det finns många klubbar, Barcelona, Real Madrid, men även Manchester United och Milan. Jag gillar Spanien, men även i Manchester United och Milan skulle jag kunna göra stora framsteg. Jag vill komma till den allra högsta nivån i världen och sedan, när jag kommit dit, byta till en annan klubb, säger Karim Benzema till L'Equipe.

Den dagen någon av världens storklubbar bestämmer sig för att köpa den 20-åriga fransmannen kommer de att få öppna plånboken rejält. I våras förlängde Benzema sitt kontrakt med Lyon till 2013 – med en klausul som säger att han kan köpas loss för 100 miljoner euro, eller motsvarande 987 miljoner kronor.

Benzema är grym på att slå frisparkar också:

Skrivet av:

Relaterat
Senaste nytt

Hattrick för Troock – stoppade Nybros segertrend

Nilsson kan avgå: "Ett av alla tänkbara alternativ"

1 timme sedan
Karl-Erik Nilsson överväger att avgå efter kritiken. Det berättar Riksidrottsförbundets ordförande för Göteborgs-Posten. "Det är ett av alla tänkbara alternativ", skriver han.

Gör som Sörenstam – spelar mot herrarna

idag 17:30
Amerikanskan Lexi Thompson kommer att pegga upp på nästa veckas PGA-tourtävling i Nevada.

Fotbolls-VM firar 100 år – spelas i sex länder

idag 17:28
Fotbolls-VM firar 100 år 2030 – vilket firas stort och brett. Slutspelet ska spelas på tre kontinenter och i sex länder. "I en splittrad värld är fotbollen enande", säger Fifa-ordföranden Gianni Infantino.

Alexandersson slagen – Hagström tog EM-guld

idag 16:52
Det blev svenskt guld under sprint-EM i orientering. Efter flera år av misslyckanden fick Sara Hagström till sist utdelning och vann före storfavoriten Tove Alexandersson. Det var väldigt oväntat, men plötsligt händer det, säger guldmedaljören.

Svensk medaljmiss – med en sekund

idag 15:52
Det blev ingen svensk medalj på herrsidan när sprint-EM i orientering inleddes i Italien på onsdagen. Martin Regborn var närmast att nå pallen i den individuella sprinten längs Veronas gator. Och nära var han minst sagt.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.