1 av 3
- Foto: SCANPIX/AP
2 av 3
- Foto: Bildbyrån
3 av 3
- Foto: Bildbyrån

Wenger snackar om läggmatch

Arsenals Arséne Wenger ifrågasätter hela Premier Leagues trovärdighet. Detta sedan Wolverhamptons manager Mick McCarthy ställt upp med en tveksam startelva mot Man United.


Fansen kritiserade Mick McCarthy sedan hans Wolverhampton förlorat med 3-0 borta mot Manchester United i tisdags. Anledningen är att han hade bytt ut tio av elva spelare sett till matchen innan, då Tottenham besegrades med 1-0.

McCarthy och Wolverhamptons ordförande Jez Moxey har försvarat laguttagningen, men Arsenals franske manager Arséne Wenger ser inte mellan fingrarna. Han menar att Arsenal får en match mindre på sig att utmana United, och antyder därför en läggmatch.

- Jag anser att det är ett problem för trovärdigheten i Premier League men det är inte mitt problem, det är ett problem för Premier League, dundrar Wenger.

McCarthy sade så sent som på onsdagen att han tog ut de piggaste spelarna, han försvarade sig också med att han kommer att bedömas för om Wolves klarar sig kvar eller inte i ligan. Härnäst möter man nykomlingen Burnley i en viktig match.

Ordförande Moxey sa att fansen inte hade samma insyn som tränaren, eftersom de inte var på varenda träning och därför inte kan uttala sig om vilken startelva som är den bästa.

Ligan har hört av sig till Wolverhampton och bett om deras syn på den omdiskuterade matchen, eller snarare den startelva som McCarthy ställde upp med. Det har hetat att man inväntar ett svar innan det blir snack om en eventuell åtgärd mot klubben.

Wolverhampton ligger för tillfället på nedflyttningsplats i Premier League. Kanske kommer fansen att förlåta McCarthy om Wolves vinner mot Burnley.

Klart är i alla fall att Premier League har en regel som säger att man ska ställa det starkaste laget på benen i en match. Samtidigt är det ju upp till tränaren att besluta om vilket lag det är...

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!