1 av 2
- Foto: Bildbyrån
2 av 2
- Foto: Bildbyrån

Zlatan hyllar kollektivet

Zlatan Ibrahimovic öser in mål för sitt Barcelona, men han hyllar hellre kollektivet. ”Vi är Barcelona, vi hjälper varandra”, säger svensken.


Anfallaren Zlatan Ibrahimovic var mycket bra när Barcelona nådde finalen i klubblags-VM via 3-1 mot mexikanska Atlantes.

- Det var ingen lätt match, det var tufft. Atlante tog ledningen efter fem minuter, vilket gjorde att vi tvingades jaga. Det satte oss under extra press, det var trots allt en semifinal i klubblags-VM, säger Zlatan till UEFA:s hemsida.

- Vi var dock väldigt tålmodiga och och lyckades kvittera i den första halvleken och efter paus hade vi lite mer utrymme till att spela runt bollen, skapa fler chanser och göra ytterligare två mål, det gjorde att vi kunde kontrollera matchen.

Den långe svensken har hyllats i Barcelona och också öst in mål efter flytten till den katalanska klubben i somras. Även om det inte blev någon fullträff i Abu Dhabi går han som tåget i den nya klubben. Han tonar dock ner sin egen roll.

- Vi försöker alltid vara kreativa ute på planen. Alla är där för att stötta varandra och det hjälper uppenbarligen. Vi är Barcelona, vi hjälper varandra, försöker att hålla bollen i spel och skapa chanser. Men det viktigaste är att vi vinner.

- Vi lyckas ganska bra med det just nu, och jag hoppas att vi kan fortsätta med det, fortsätter Zlatan som gjort elva mål på tretton ligamatcher.

I finalen ställs Barcelona mot Estudiantes de La Plata, en match som spelas nu på lördag.

- Vi har inte analyserat dem än men Estudiantes är en stark argentinsk klubb som har gått hela vägen till final i klubblags-VM.

- Det blir ingen lätt match, det blir det aldrig mot sydamerikanska lag. Men vi har ett bra lag och jag hoppas att vi kan spela som vi gjorde mot Atlante, bortsett från de första fem minuterna förstås.

Estudiantes från Argentina blev klart för finalen tack vare 2-1 mot sydkoreanska Pohang i semifinalen.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!