Sinan Bolat blev den förste målvakt som gjort mål när det inte gällt en straff.
1 av 2
Sinan Bolat blev den förste målvakt som gjort mål när det inte gällt en straff. - Foto: Scanpix
Ronaldo stod för stor del av dessa.
2 av 2
Ronaldo stod för stor del av dessa. - Foto: Scanpix/AP

Superfakta från Champions League-gruppspelet

Vilka gjorde vad? Vem slog rekord? Han är den första målvakten som gjort mål i öppet spel.


POÄNGBÄST: De franska mästarna Bordeaux lyckades vinna fem matcher och spela lika en gång. Med sina 16 poäng var de bäst i gruppspelet.

NOLLADE: Maccabi Haifa and Debrecen misslyckades med allt - när de väl kvalade in. Inte ett mål blev det.

LÄCKANDE FÖRSVAR: Debrecen tar hem det priset också. Det blev hela 19 insläppta mål - på sex matcher.

TÄTASTE FÖRSVAR: Försvar är bästa anfall, eller? För Bordeaux verkar det stämma. Bara två insläppta mål gjorde fransmännen poängbäst.

MÅLEXPLOSION: Real Madrid lyckades få in hela 15 mål på sina sex matcher. Det verkar som att Cristiano Ronaldo och Kaká börjar betala tillbaka.

MÅLTJUVEN: Japp, det stämmer. Cristiano Ronaldo betalar tillbaka den enorma övergångssumman med att göra mål titt som tätt. Hans sex mål var bäst i gruppspelet, det blir än mäktigare då han satte alla målen med bara 270 minuters speltid.

OFFSIDEKUNGEN: Behöver man ens gissa? Milans Pippo Inzaghi är inte snabb, därför står han alltid på rätt/fel sida om offsidelinjen. Det gjorde han 14 gånger. Finns en anledning till varför den gamle måltjuven är en av de som gjort flest mål i Europafotbollen någonsin.

SKOTTMANI: Diego Forlan i Atletico Madrid sköt flest gånger i gruppspelet. Hela 31 skott.

BOLLEN ÄR MIN: Barcelona förstås. De hade bollen hela 69 procent av tiden.

MÅL(VAKTS)TJUVEN: Standard de Lièges Sinan Bolat blev den första målvakten som gjort mål utan att att det varit en straff.

HATTRICKHJÄLTAR: Manchester Uniteds Michael Owen och Wolfsburgs Grafite var de enda som lyckades med bedriften.

BÄST: Real Madrids Raul blev med sina två mål i gruppspelet målbäst i Champions Leagues/Europacupens historia. Han är nu uppe i 66 mål.

Källa: Uefa.com

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.