- Foto: Bildbyrån

”Vackert för David Beckham”

Milan lottades mot Manchester United i Champions League. Det gillar tränaren Leonardo. ”Det blir vackert för David Beckham”, säger han.


David Beckham fick som han önskade i Champions Leagues åttondelsfinaler, Milan ställs mot hans tidigare klubb Manchester United. Det är vackert, säger Milans tränare Leonardo om att spela mot United på Old Trafford sju år efter att ”Becks” flyttat därifrån.

- Jag tror att det kommer att bli en vacker, extraordinär match. Dessa matcher är fantastiska att spela och att uppleva på alla sätt och vis, sade Leonardo på en presskonferens efter lottningen.

Tränaren har David Beckham till sitt förfogande eftersom Milan, för andra året i rad, kommer att låna in mittfältsstjärnan från LA Galaxy.

- I det här fallet så har vi Beckhams situation, vilket är mycket vackert både för honom och för oss. Alla dessa matcher har ingredienser som kan göra det hela vackrare.

Leonardo fortsätter om Champions League i stort, om det som varit och det som komma skall:

- Dessa matcher ger en extra glans till stora möten, med Benzema tillbaka till Lyon, Ibrahimovic möter Inter igen och Kaka spelar mot Milan och vi får se Mourinho mot Chelsea.

Uniteds franske försvarare Patrice Evra vill tona ner mötet något.

- Vem kan säga om det är en fördel eller inte om fokus är på honom? När vi mötte Barcelona handlade allt om Messi mot Ronaldo. Vi är vana vid det, det är inte mer press än vanligt. Jag är mer intresserad av att spela mot Milan än mot David Beckham, säger Evra.

Milan slog ut United i semifinalerna 2007. Nu möts de alltså igen.

- Jag tycker att de är ett lag med stor tradition och med samma mål som vi har och vi kommer att spela med jämförbara förutsättningar. De är ett mycket bra lag, förstås.

David Beckham lämnade United efter många år i klubben, och sex ligatitlar, för Real Madrid 2003. Han berättade i dagarna att han hoppades på att få möta United i Champions League.

- Jag tror att David ville ha den här matchen och ödet spelade honom i händerna, säger Milans ordförande Umberto Gandini till nyhetsbyrån AP. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?