Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ancelotti lugn trots allt

Scanpix

Sport | 23/12/2009 15:55

Nicolas Anelka är den senaste att gå sönder i Chelsea. Men Carlo Ancelotti är trots det lugn och pratar inte om nyförvärv i januari.

Chelseas manager Carlo Ancelotti har inte tänkt att värva några spelare när transferfönstret öppnar i januari. Inte ens en skada på anfallsstjärnan Nicolas Anelka förändrar det.

- Jag har ett stort förtroende för mina anfallare. Inte bara för Drogba, inte bara för Kalou, inte bara för Anelka utan också för Sturrige och Borini, säger Ancelotti.

Michael Essien är långtidsskadad och nu har även Anelka skadat sig och missar matcherna mot Birmingham City och Fulham. Mittgältaren Deco är också borta och Didier Drogba försvinner till afrikanska mästerskapen. Kvar är alltså Daniel Sturrige och Fabio Borini.

- Mot Fulham har vi kanske bara Sturrige och Borini men i januari har vi även Anelka. Jag har inte bett om några nya spelare till min klubb, vi har bra interna lösningar. Vi behöver inte nya spelare för tillfället.

Den tidigare Milan-tränaren antyder därmed att man hellre tar någon ungtupp från klubben än att värva någon i januari. Han väntas heller inte hämta hem utlånade Franco Di Santo eller Michael Mancienne från Blackburn respektive Wolverhampton.