1 av 2
- Foto: SCANPIX/AP
2 av 2
- Foto: SCANPIX/AP

Arsjavin: Tuffare än väntat

Andrej Arsjavin, eller ”Den lille tsaren” som han kallas, gör succé i Arsenal. Men han medger ändå i dag att Premier League är mer svårspelat än vad han hade trott.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Den ryske stjärnan Andrej Arsjavin kom till Arsenal från Zenit St Petersburg i början av 2009. Det började sådär, han inledde inte som när han spelade i EM-slutspelet sommaren 2008, men nu är han igång och har blivit en av favoriterna bland fansen.

Det har blivit sex ligamål för ”Den lille tsaren” (172 centimeter lång) denna säsong, men trots succén medger han att det är tuffare än väntat i den engelska ligan.

- Innan jag flyttade till England tänkte jag att är man är bra spelare och spelar i en stor klubb så blir det enklare. Men även om man spelar mot Burnley eller Wolverhampton så är det inte lätt, säger han till Sky Sports.

- Man har inte tid att vända eller dribbla, om man hinner röra bollen två gånger är har man tur.

Närmast på söndag ställs ”Gunners” mot Aston Villa. Den 28-årige Arsjavin menar att man inte har råd att tappa några poäng framöver.

- Vi har haft några chanser att komma väldigt nära toppen men vi har inte tagit dem så jag är lite besviken. Men om vi nu vinner våra matcher så är vi fortfarande med om titeln, men samtidigt får vi inte tappa några poäng.

Samtidigt passar stjärnan på att hylla sin franske manager Arséne Wenger som varit i Arsenal i hela 13 år och som betytt mycket för Arsjavin sedan han kom till klubben. Han menar att Wenger gett honom mycket frihet på planen. Och fansen är fantastiska.

- Jag är lycklig, ibland tror jag att de gillar mig bättre än vad min fru gör, avslutar ryssen.

Arsjavin blev klar för Arsenal den 2 februari 2009, precis innan transferfönstret stängde accepterade Zenit St Petersburg ett bud från Londonklubben.

/