Ingen fara med Eguren

Villareal-stjärnans skada inte så allvarlig som befarades.


Många Villarealfans var oroliga i går när förre Hammarbyspelaren Sebastián Eguren bars ut på bår efter en otäck situation i andra halvlek. Men rapporterna efter matchen ger lugnande besked.

Det var sent i den andra halvleken som Eguren föll blödandes till marken i samband med en Málaga-hörna. Först befarades det vara en okbensskada, och att Eguren skulle tillbringa natten på sjukhus i Málaga för observation.

Men det visade sig inte vara något allvarligt, och efter att ha sytts med 13 stygn kunde uruguayanen resa hem till Villareal redan i går kväll tillsammans med sina lagkamrater.

Enligt Spaniens största fotbollstidning Marca ska Eguren nu vila i två dagar och missar därmed Uruguays landskamp mot Frankrike på onsdag. Men han tros finnas med på planen igen i matchen i söndagens hemmamatch mot Valladolid.

Málagas kvittering till 2-2 kom för övrigt efter att mittfältsdominanten burits ut, och visade klart hur betydelsefull den forne Bajenstjärnan är även för den spanska ligatvåans defensiv.

Eguren i intervju med SVT - "Forza Bajen siempre!":

Skrivet av:

Senaste nytt

Viktiga lärdomar för Häcken: "Väldigt givande"

3 timmar sedan

Häcken pressade Leverkusen – men förlorade

igår 22:58
Fem matcher, fem förluster. Häckens trista svit i Europa League fortsatte när Bayer Leverkusen kom på besök. Hisingslaget stod emot bra, men föll till slut med 0–2.

Liv, 17, hyllades i pappas gamla hemmarink

igår 22:26
För första gången var Herman Liv, son till målvaktslegendaren Stefan Liv, inskriven i en SHL-trupp och fick stå i båset – dessutom hemma i Jönköping. Det var otroligt roligt att komma tillbaka hit, säger Liv till Aftonbladet.

Rögles vändning – ingen rolig historia för Rönnberg

igår 22:04
Den häromdagen så arge och kränkte Frölunda-tränaren Roger Rönnberg var en dryg minut ifrån att bli en historisk SHL-tränare. Men Rögle ville annat och vände ett tvåmålsunderläge till seger i förlängningen (5–4). Orutinerat så det skriker om det, säger Rönnberg.

Två mål på fem sekunder när Luleå derbyvann

igår 21:36
Två mål på fem sekunder (!) avgjorde norrderbyt mellan Luleå och Skellefteå. Linus Omark och Oscar Eklind såg till att Luleå kunde ta en sällsynt derbyseger på hemmais, 2–0. Det är derby, heta känslor, skönt att dra det längsta strået, säger Omark till TV4 Play.

Lundström missar premiären: Chansar inte

igår 20:36
Mathilda Lundström, som haft en känning i baksidan av låret, kommer inte att spela i VM-premiären i handboll mot Kina på fredagen.