Mancini efter att Zlatan avgjort ligan med sina två mål mot Parma.
1 av 4
Mancini efter att Zlatan avgjort ligan med sina två mål mot Parma.
Roberto Mancini och Zlatan Ibrahimovic kom överens i Inter.
2 av 4
Roberto Mancini och Zlatan Ibrahimovic kom överens i Inter.
3 av 4
4 av 4

Nu tokhyllas Mancini (och Hughes toksågas) - av Zlatan

Den nye Manchester City-tränaren får stöd från sin förre favorit - Barcelonas Zlatan Ibrahimovic.


Spelarfavoriten Mark Hughes fick sparken från Manchester City och ersattes av italienaren Roberto Mancini.

Bytet ledde till att Premier Leagueklubben och Mancini fick kritik från alla håll och kanter.

Men nu får 45-årige Mancini slutligen stöd - från en av världen bästa spelare, Zlatan Ibrahimovic, 28.

Barcelonastjärnan, som spelade under Mancini i tre säsonger i Inter, tokhyllar italienaren i en lång intervju och menar att City kanske till slut förstått vad som krävs för att bli lika bra som Barcelona.

- Roberto kommer att förändra klubbens mentalitet direkt. Han är en stor tränare och det kommer spelarna att märka väldigt snabbt, säger Ibrahimovic i en intervju med den engelska tidningen The People.

- City har redan lärt sig att man inte blir ett Barcelona eller ett Inter över en natt, det krävs mycket tid och det krävs rätt man i förarsätet. Men om de ger Roberto tid tror jag att de kan bli en stark kraft under honom.

Sågar Hughes längs fotknölarna

Samtidigt ger "Ibra" Mark Hughes en rejäl känga för walesarens brist på auktoritet.

- Bara de stora tränarna kan hantera de stora spelarna, och om de här spelarna hittar en svaghet hos en manager som inte varit i en storklubb kan de ta sig friheter. Det kan ha varit vad som hände i City. Det är ingen kritik mot Mark Hughes, men nu har City en tränare som vet hur man hanterar stora spelare i stora lag.

- Han är sin egen man, men han delar många va Mourinhos karaktärsdrag och det är vad Premier League kan förvänta sig. Han är en utbildad, lugn och sofistikerad man, men när han visar andra drag så vet man att han verkligen menar det.

- Om han är missnöjd med dig så är det inte vackert att titta på, han kommer låta dig veta utan några som helst tveksamheter.

Kan bli en kraft att räkna med

Zlatan fortsätter med sågningarna, den här gången gäller det Cityförsvaret.

– Jag vet inte vilka spelare han har i åtanke, men försvaret är viktigt för honom.

- Som jag förstått det så har inte Citys försvar varit särskilt stabilt den här säsongen, det skulle inte förvåna mig om han försöker köpa en eller två världsklassspelare i januari.

"Ibra" tror att Mancini kan ta City till Champions League, men knappast överrumpla Chelsea och Manchester United.

- Han är smart nog att förstå att City inte kommer att komma före Chelsea och United riktigt än.

- Men jag tror att med honom vid rodret så har klubben en riktigt bra chans att kvala in till Champions League den här säsongen.

- Som jag sa, man blir inte en europeisk supermak över natten, men om de ger Roberto lite tid så är jag övertygad om att City blir en kraft att räkna med, säger han till the People.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

1 timme sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

1 timme sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.