Eduardo jublar efter Arsenals ledningsmål. - Foto: Bildbyrån

Unga Arsenals sensationella december

Arsene Wengers Arsenal har vunnit fem av sex matcher i Premier League under årets tuffaste månad.

Efter tretton år i Arsenal skulle 60-årige Arsene Wenger slutligen misslyckas med sina vågade ungdomssatsningar.

Den domen fick fransmannen av brittisk press inför den nuvarande säsongen.

Under onsdagskvällen kastade Wengers nya Arsenal spådomarna ut från fönstret. 4-1-segern borta mot Portsmouth var "The Gunners" femte på sex matcher under december, säsongens tuffaste månad i Premier League. Enda "motgången" var 1-1-matchen mot nykomlingen Burnley.

Prestationen blir än mer imponerande då truppens två riktiga veteraner, 22-årige kaptenen Cesc Fabregas och 26-årige anfallsstjärnan Robin van Persie. Van Persie skadade fotleden i Hollands vänskapsmatch mot Italien och blir med stor sannolikhet borta resten av säsongen. Fabregas gjorde två mål i sin comeback mot Aston Villa, men skadade sig på nytt och blir borta ytterligare tio dagar.

Men stjärnorna verkar inte vara saknade. Mot Portsmouth var det aldrig något snack om saken.

Eduardo gav Arsenal ledningen på frispark i den 28:e minuten. Samir Nasri sköt in 2-0 strax innan halvtid.

I den andra dröjde det till den 69:e minuten innan 19-årige supertalangen Aaron Ramsey satt spiken i Portsmouthkistan.

Nadir Belhadj hann reducera till 1-3 innan Alexandre Song fastställde slutresultatet till 4-1 med en nick.

Trots trepoängaren blir Arsenal kvar på tredje plats i Premier League. Med en match mindre spelad har Arsenal bara fyra poäng upp till Londonrivalen Chelsea som toppar ligan på 45 poäng. Manchester United är tvåa med 43 poäng efter 5-0-segern mot Wigan. Men toppduon bör nog känna sig oroade, den här upplagan av Arsenal ser stekhett ut och vill vinna klubbens första Premier Leaguetitel sen 2004.

För Portsmouth går det desto tyngre. Förre Chelseatränaren Avram Grants nya gäng är sist i ligan och har fyra poäng upp till säker mark.