Johansson Ålborg tog första segern

Andreas Johanssons varning tände danskarna.

0-1 mot Celtic och på väg mot ännu en förlust i årets Champions League. Då tog Andreas Johansson en varning i en 69:e minuten som väckte hela Danmark. Fyra minuter senare hade Caca dundrat in Ålborgs kvittering. Bara tre minuter från slutet avgjordes matchen av ett självmål av Gary Caldwell efter ett snyggt anfall av Ålborg. Ålborg har sakta växt in i mästarligan och Johansson spelade återigen hela matchen på de danska mästarnas mittfält och gjorde det bra.

Trots trepoängaren mot skottarna står det klart att Ålborg inte kan gå vidare till åttondelsfinalen. Villareals och Manchester Uniteds kryss säkrade båda lagens avancemang. Men danskarna kan i alla fall glädja sig över att tredjeplatsen som innebär spel i Uefa-cupens tredje omgång.