Söndag 9 Maj
Stockholm

Svensken ställs mot United

Gamle Djurgårdaren Andreas Johansson spelar i kväll sitt livs match.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Efter en svår tid som proffs i England spelar Johansson en huvudroll i kvällens match mot Europas bästa lag Manchester United. Hans Ålborg vill skaka om de regerande mästarna och ta nordisk fotboll till nästa nivå.

Ålborg överraskade alla när de kvalade in till Champions League. Men det slutade inte där. De danska mästarna lyckades redan i den första matchen borta mot Celtic ta klubbens första Champions League poäng någonsin. I kväll väntar ännu en stormatch när Premier- och Champions Leaguemästarna Manchester United kommer på besök. Mitt i uppståndelsen finns en svensk mittfältare som via Degerfors, AIK, Djurgården och Wigan nu äntligen hittat hem.

30-årige Johansson spelade hela matchen när danskarna för två veckor sedan sensationellt tog poäng på Celtic Park inför 60 000 fanatiska skottar. 2004 lämnade Johansson Djurgården efter flera bra säsonger. Han ville pröva lyckan i Premier League men det blev inte riktigt som han hade tänkt sig. Han ser sig själv som offensiv mittfältare men fick mestadels spela som anfallare. Till slut var han tvungen att flytta för att hålla liv i karriären.

Flyttlasset gick till Ålborg som under svensken Erik Hamrén blev danska mästare. Livet lekte och Johansson valdes till årets värvning i den danska ligan.

Till årets säsong fick han skotten Bruce Rioch som tränare och allt har hittills fungerat perfekt. Skotten lyckades leda Ålborg till en poäng i sitt hemland och nu får han mäta sig med en annan skotte, nämligen kompisen Sir Alex Ferguson och hans Manchester United.

– Det kommer att bli en jordbävning i stadion om vi lyckas slå United. Vi kommer att vara mentalt starka och har ingen rädsla, säger Rioch till The Sun.

Trots spelare som Christiano Ronaldo, Rooney, Tevez och Berbatov kommer United till Danmark väl medvetna om att det kommer att bli kamp om varenda boll.

– Danska lag är riktiga kämpar. De möter Manchester United, kommer att ha en utsåld arena och hela stan kommer att stå upp för dem, säger 66-årige Ferguson.

Men trots varningen om underskattning så förväntar sig Ferguson tre poäng. Det återstår att se om Ålborg kan stå emot Uniteds offensiva maskin.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela