Ronaldinho: Milan inte beroende av mig

Milans nya gunstling närmar sig toppformen.


Han har kallats för slut och föredetting. Men Milans Ronaldinho har visat hur fel alla hans belackare hade när de dömde ut brasilianaren. Nu närmar han sig toppformen.

– Jag är redan i bra form och hoppas att snart kunna spela 90 minuter med oförminskad intensitet. Jag har vant mig snabbt vid spelstilen i Serie A och det har jag klubben och lagkamraterna att tacka för.

Hemskt år i Barcelona

Den tidigare guldbollenvinnaren har redan hunnit bli en viktig del av "Rossoneris" startelva. Men själv tonar han ner sin betydelse.

- Jag vill inte påstå att laget är beroende av mig. Jag är i bra form, mår bra, har roligt och efter ett hemskt år i Barcelona kunde jag inte ha önskat mig bättre. Jag kom hit för att bli en viktig del av laget, precis som i Barcelona. Hittills går allt enligt planerna, men jag har massor av arbete kvar.

Senast mot Portsmouth i Uefacupen väckte han de sovande giganterna med ett magiskt frisparksmål. Hans snyggaste enligt honom själv.

- Det första frisparksmålet. Jag hade tränat frisparkar länge, gång på gång, men det funkade bara inte. Den första frisparken jag satte var oerhört viktig för självförtroendet.

Ville pröva på något annorlunda

Italienskt fotboll kallas ofta för tråkig. Intertränaren José Mourinho sade nyligen att Serie A är inte längre omtyckt utomlands. Man kan inte ha mer fel menar brassen.

- Det är hans (Mourinhos) åsikt: jag är glad över att ha valt Italien. Varje liga har sina specifika egenskaper. I Spanien är spelstilen mer teknisk, men efter många år där ville jag prova på något annorlunda. Här spelas en direktare fotboll: 2-3 pass och sedan avslut. Här är det mer fysisk kontakt och hårdare tacklingar - men jag gillar det också, säger han till La Gazzetta Dello Sport.

På söndag får "Ronnie" och Milan chansen att ta tillbaka Serie A-ledningen när de gästar Palermo och Renzo Barbera-stadion.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!