Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Laporta: Cruijff tipsade mig om Pep

Sport | 02/12/2008 19:35

Barcelonas ordförande bad Barçalegendaren Johan Cruijj om råd i tränarfrågan.

Barcelonas ordförande Joan Laporta klarade den misstroendeomröstning som en grupp supportrar drev igenom i höstas. Nu berättar han om sitt omtumlande år i en stor intervju i El Pas. I somras sparkade klubben Frank Rijkaard och ersatte honom med gamle mittfältsgeneralen Pep Guardiola.

– Den förste som pratade med mig om honom som tränare var Cruijff i december 2007. Då var jag oroad över läget i laget: det påminde mig om den föregående säsongen. Så jag bad Cruijff om råd, säger Laporta till El Pas.

– Jag bestämde mig för att träffa Guardiola för att säga åt honom att om laget inte vann någon titel skulle han bli Barcelonas tränare kommande säsong eller den som kom efter. Det meddelade jag Rijkaard, och han föreslog möjligheten att få med Guardiola i sin tränarstab för att förberda överlämningen på ett bra sätt.

Men Guardiola ville inte lämna Bara B som han höll på att vinna ligan med, något som fick andra styrelsemedlemmar att förorda Mourinho och Wenger.

– Vi valde Guardiola för hans kunskaper om fotboll och om klubben Barcelona och för hans tränarfilosofi. Cruiff sa åt mig att Guardiola ser fotboll på ett väldigt klart sätt, säger Joan Laporta.

Laporta får frågan om inte valet av Mourinho hade varit populärare.

– ordföranden måste satsa på ett sätt att spela fotboll och inte på ett varumärke. Valet av Guardiola visar att vi håller fast vid Cruijff-filosofin, säger Joan Laporta till El Pas.

Guardiola coachar Bara B 29 mars 2007:

Skrivet av: