Rijkaard kan ta över Chelsea

Även Roberto Mancini nämns som tänkbar tränare.


Chelsea är på jakt efter sin femte nya manager på lika många år, efter att i går kväll helt plötsligt ha sparkat brasilianaren Luiz Felipe Scolari.

Spekulationerna har hittills handlat främst om holländaren Guus Hiddink och den förre Chelseatränaren Avram Grant, men nu tillkommer två helt nya namn till listan över potentiella tränare.

Ansedda brittiska tidningen Guardian skriver att såväl holländaren och förre Barcelonatränaren Frank Rijkaard, som den tidigare Intercoachen Roberto Mancini, är med i kampen.

Främsta anledningen till att just Rijkaard och Mancini nämns är att de för tillfället är arbetslösa, och att Chelsea med största sannolikhet letar efter en kortsiktig lösning på tränarfrågan. En "brandman" som kan komma in och rädda den värsta krisen just nu.

Guus Hiddink sägs vara Chelseaägaren Abramovitjs förstaval, men enligt Hiddinks agent lär han inte vara intresserad i dagsläget. Han vill fortsätta fokusera på sitt jobb som förbundskapten för Ryssland.

– Guus vill kvalificera sig för sitt fjärde raka VM-slutspel. Det finns inte en chans att han går till Chelsea, eftersom han verkligen trivs bra med vad han gör nu, säger agenten Guus Cees van Nieuwenhuizen till Guardian.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!