Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu åtalas Marseille-ultran Santos

Sport | 03/12/2008 18:12

"Jag är en ultra , men jag är varken huligan eller kriminell."

I dag inleddes rättegången mot Olympique Marseillesupportern Santos Mirasierra i Madrid. Han står åtalad för våldsamt upplopp under Champions Leaguematchen mellan Atlético Madrid och Olympique Marseille 1 oktober.

Åklagaren yrkar på åtta års fängelse, och försvaret på 1,5 månader eller som mest elva månader.

Många hade dykt upp till rättegångssalen för att visa sitt stöd för Santos, som är medlem i ultragruppen Commando Ultra 84.

Santos Mirasierra förnekade att han skulle ha kastat en stol på läktaren, men erkände att han knuffat en polisman för att hjälpa en kvinna som tryckts ner på marken. För försvarets del vittnade bland andra medlemmar i Rayo Vallecanos ultragrupp Bukaneros, skriver Marseilletidningen La Provence som lajvrapporterar från rättegången.

Innan rättegången inleddes gjorde La Provence en intervju med Santos i fängelset. Så här beskriver han sitt gripande:

– Det var brutalt. En polis drog ut mig ur bussen i håret och satte på handfängsel våldsamt. Det satt åt stenhårt. Senare inne i hissen på polisstationen, dolt för alla kameror, slog en av dem mig flera gånger över revbenen.

Domen mot Santos väntas inom 48 timmar.

Se videon när Santos knuffar en polis:

Skrivet av: