Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Viasat tar över Premier League

- 22/03/2010, 11:50 -
1 av 2

Scanpix

2 av 2

Scanpix

MTG har knutit till sig rättigheterna att sända Premier League från konkurrenten Canal Plus. Därmed kommer den engelska ligan att sändas av Viasat, som bland annat får en ny dedikerad HD-kanal.

Hej då Canal Plus och hallå Viasat. MTG har förvärvat sändningsrättigheterna till Premier League för de tre kommande säsongerna.

- Vi är ytterst säkra på att Viasat kommer sända Barclays Premier League-fotboll på ett heltäckande och innovativt sätt, säger Richard Scudamore, vd för FA Premier League, i en presskommentar.

Den engelska ligan kommer att sändas i Viasat Fotboll, Viasat Sport och Viasat Sport HD samt på en helt ny kanal, Viasat Premier League HD-kanal, skriver Resumé.

- Med rättigheten och det intresse som finns följer ett stort ansvar att utveckla inramningen och bevakningen Vi kommer att göra studioprogram minst två dagar i veckan med våra uppskattade programledare, experter och kommentatorer. Och vi kommer att vara på plats i England varje vecka för att kunna göra specialreportage kring lagen och deras stjärnor, säger Viasats sportchef Per Tellander enligt Resumé.

Totalt kommer ovan nämnda kanaler att direktsända minst 228 matcher varje säsong.