Barca och Valencia vann

Andres Iniesta gjorde en stark comeback när Barcelona besegrade Mallorca.

Andres Iniesta gjorde en stark comeback när Barcelona besegrade Mallorca med 3-1. Iniesta, som varit borta tre månader på grund av skada, kom in i den 67:e minuten.

Åtta minuter senare gjorde landslagsmittfältaren viktiga 2-1 för hemmalaget. Passningen kom från islänningen Eidur Gudjohnsen som dock var misstänkt offside. Mallorca-spelarna protesterade våldsamt men domaren Carlos Velasco Carballo valde att godkänna målet.

Gnegneri Yaya Toure gjorde sedan 3-1 på tilläggstid efter ett par snygga dribblingar i straffområdet. Thierry Henry gjorde Barcas första mål när han kvitterade till 1-1 i den 31:a minuten. Mallorca tog ledningen redan efter en kvart sedan Aritz Aduriz sprungit sig fri från mittplan och snyggt.

Barcelona toppar La Liga på 44 poäng och verkar omöjligt att stoppa den här säsongen.

Valencia jagar närmast på 33 poäng efter 3-1 mot Atletico Madrid. Dominansen var total hemma på Mestalla-stadion. Efter fyra minuter hade Valencia två bollar i mål men både blev bortdömda. David Silva, succémittfältare från EM i somras, är tillbaka efter skada och satte två mål. Det tredje gjorde Europamästerskapets skyttekung David Villa på straff.

Valencias landslagsback Carlos Marchena var avstängd efter sin andra utvisning på kort tid och då fungerade laget betydligt bättre. Med en anfallslinje bestående av Joaquin-Silva-Villa-Matta kan det bli en rolig vår för "Los Ché".