1 av 6
- Foto: Scanpix
2 av 6
- Foto: Scanpix
3 av 6
- Foto: Bildbyrån
4 av 6
- Foto: Scanpix
5 av 6
- Foto: Scanpix
6 av 6
- Foto: Scanpix

Ribéry: "Rooney betyder allt"

I kväll tar Bayern München emot Manchester United i Champions League. En som tyskarna måste se upp med är Wayne Rooney. ”Rooney är avgörande för United denna säsong”, säger Franck Ribéry.


Manchester United väntar i kväll, en svår nöt att knäcka för Bayern München trots hemmaplan. Hos gästerna har man också den stekhete Wayne Rooney, 24, som vilade från senaste matchen men som är med i kvällens kvartsfinalmöte.

- Rooney är avgörande för Uniteds lag denna säsong. Vi måste ägna honom stor uppmärksamhet, säger Bayerns franske stjärna Franck Ribéry till tidningen The Sun.

- Han gör en fantastisk säsong och jag är glad för hans skull. Han är en spelare som jag gillar väldigt mycket. Han är hungrig, han ger allt för laget. Han kommer att tacklas, han försvarar, han attackerar och han gör mål. Han har stort självförtroende.

Manchester United är favoriter, men den korte mittfältaren Ribéry, 26, förstår inte dem som påstår att tyskarna inte har någon chans.

- Hela världen tror att vi kommer att förlora men jag tror att vi har en mycket bra chans. Vi har ett lag som är tillräckligt bra att tro på.

Bayerns form är dock inte bra, man har förlorat de två senaste ligamatcherna. Och i åttondelsfinalen klarade mig sig förbi Fiorentina kanske tack vare några horribla misstag av domaren. United i sin tur visade upp sin bästa sida när man besegrade Milan.

Anfallaren Rooney är uppe i fantastiska 33 mål för United denna säsong och är en av de mest fruktade anfallarna i Europa. Men sir Alex Ferguson vill också lyfta fram andra spelare och lagdelar, framför allt i försvaret. Som Rio Ferdinand som missade segermatchen mot Bolton, 4-0, i helgen. Och tidigare skadade Nemanja Vidic.

- Med Ferdinand och Vidic tillbaka är vår fyrbackslinje utmärkt. Det var en tid då de, tillsammans med Edwin van der Sar, alla var skadade, det var inte lätt då och vi var väldigt sårbara, säger Ferguson till Manchester Evening News.

- Nu kan man se att vi är solida, man kan se de här spelarnas erfarenhet och det gör en stor skillnad för hur det här laget spelar.

Ferguson tillägger:

- Det är sant som man säger, är man stark i försvaret är man starkt som lag. Vi ser väldigt starka ut just nu.

Tyvärr för Bayern kan den holländske mittfältsstjärnan Arjen Robben missa stormötet efter att ha skadat vaden i en cupmatch nyligen.

- Jag fick en spark på min vad mot Schalke. Det verkade inte vara något problem, men det blev värre i slutminuterna mot Stuttgart, sade Robben till Studio Voetbal i går.

- Det är ingen allvarlig skada, men jag är rädd för att matchen mot Manchester United ligger för nära inpå. Vi får se på tisdag om jag kan spela eller inte.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!