Manchester City redo för nya megaköp

Förbereder bud på Roque Santa Cruz och Scott Parker för 340 miljoner kronor.


Trots att Manchester City var den klubb i världen som spenderade mest pengar på nya spelare i somras har resultaten på planen varit en stor besvikelse. I förra veckan åkte klubben dessutom ut ur FA-cupen mot Nottingham Forest.

Nu är nästa megasatsning på transfermarknaden på gång. Först gjorde klubben klart med Chelseas Wayne Bridge.

Nu är City på väg att värva Blackburns stjärnforward Roque Santa Cruz och West Hams Scott Parker. Enligt The Guardian kommer affärerna att bli klara den här veckan, kanske till och med under de närmaste 48 timmarna.

Den före detta Chelseaspelaren Parker kostar 135 miljoner kronor enligt tidningen, medan Citys rike oljeshejkar får hosta upp med 202 miljoner plus Tal Ben Haim för paraguyanen Santa Cruz.

Andra spelare som City uppges vara på jakt efter är West Hams Craig Bellamy, Portsmouths Jermain Defoe, Arsenals Kolo Touré och Newcastles målvakt Shay Given.

Skrivet av:

Senaste nytt

Svenska VM-medaljörer inomhus

3 timmar sedan

Duplantis vinner även när det går emot

igår 22:52
Världsstjärna är ett något slitet uttryck som emellanåt används slarvigt. För Armand "Mondo" Duplantis blir det en bock i alla rutor. Förmågan att reda ut en riktigt svår situationen stärker bara bilden av fenomenet till stavhoppare.

Kramer tog VM-silver: "Kan inte vara gladare"

igår 22:16
Andreas Kramer tog silver på 800 meter på inomhus-VM i Glasgow. Det är svenskens första VM-medalj i karriären. Jag kan inte vara gladare, säger Kramer.

Duplantis värderar nya VM-guldet extra högt

igår 21:12
Världen fick se en annan sida av Armand Duplantis. Den i brygga, den som vinglar vid stupet men hittar balansen och till slut vinner VM-guldet överlägset. Det är den jobbigaste guldmedalj jag fått. Den är extra speciell. Jag värderar det här högt, säger han efter det sanslösa dramat i Emirates arena i Glasgow.

Björn gjorde sitt första mål för Chelsea

igår 20:58
Landslagsbacken Nathalie Björn lämnade i januari Everton för topplaget Chelsea. Nu vet Björn hur det känns att göra mål för Londonklubben i ligan.

Foden frälste City – vände derbyt mot United

igår 18:36
Manchester City låg under i derbyt hemma mot United. Då slog Phil Foden till – två gånger om. 23-åringens två fullträffar låg bakom 3–1-segern och City hakar fortsatt på Liverpool i Premier League-toppen.