Palestina tackar Kanouté för stödet

- 08/01/2009, 22:01 -

Och Israels Spanienambassadör har inget emot det.

När Sevillas anfallare firade sitt mål i gårdagens cupmatch mot La Corua med att visa en undertröja med tryck till stöd för det krigsdrabbade Palestina fick han direkt ett gult kort. En varning som han accepterade utan att protestera, eftersom det är förbjudet enligt regelverket att dra av sig tröjan som han gjorde. Dessutom riskerar Kanouté böter för att ha framfört ett politisk budskap på fotbollsplanen, något som strider mot Fifas regelverk.

Oavsett vilket straff Kanouté får har hans gärning uppmärksammats världen över.

– Det är ett mycket viktigt steg framåt. Sevillaanfallaren har visat sig vara en mycket modig person genom att stödja vårt folk med en offentlig handlig, säger Mahmud Aluanen på Palestinas inofficiella ambassad i Spanien till Marca.

Frédéric Kanoutés gest sammanfaller med Palestinas president Mahmud Abbas besök i Spanien. Han har inte kommenterat händelsen, men det har andra – folk som inte tycker att idrott och politik hör ihop.

– Idrottsmännen är mänskliga varelser, och de kan inte undertrycka sin känslor. De har all rätt i världen att uttycka sina åsikter när det handlar om brott mot de mänskliga rättigheterna. Jag är säker på att alla palestinska barn – som älskar fotboll – är glada över den här gesten, säger Mahmud Aluanen.

Även Kanoutés lagkamrat José Ángel Crespo stödjer gesten.

– Jag tycker att det är mycket positivt, han är alltid väldigt engagerad i sådana frågor och det visade han nu ännu en gång, säger Crespo till Sevillas hemsida.

Inte ens Israels Spanienambassadör Raphael Schutz vill fördöma Kanouté.

– Det här är något som går utanför hans yrke och Fifas regelverk. Men det jag vill klargöra är att vi inte är emot palestinerna, utan mot terroristerna och det är de vi har ägnat oss åt de senaste dagarna. I israeliska landslaget finns det två spelare med muslimsk ursprung och de är mycket omtyckta av publiken, säger ambassadören till Marca.

Se Kanouté stödja Palestina:

Skrivet av: