"Vi måste vinna"

Chelseatränaren är pressad av styrelsen och vill vinna till varje pris.


Söndagens toppmöte mellan Manchester United och Chelsea kommer att bli en rysare. Inte minst för Luiz Felipe Scolari – Chelseatränaren från Brasilien – som ser det som sitt mål att Chelsea, efter tre år, återtar den åtråvärda titeln. Men det är inte bara Scolaris mål.

Styrelsen bakom klubben sätter hård press och förväntar sig resultat. Förra tränaren, Avram Grant, fick sparken trots att laget förlorade Europafinalen 2008 på straffar.

–Jag måste ta laget till en förstaplats i varje tävling. Om jag inte gör det är det upp till styrelsen att bestämma huruvida de vill ha kvar mig eller inte. Men jag jobbar hårt och vill vinna till varje pris, berättar Scolari för The Guardian.

Men trots att Scolaris medvetande fokuserar på vinst i morgon, passar han ändå på att ge beröm till en av världens bästa spelare i motståndarlaget.

–Det skulle vara ett misstag om inte Cristiano Ronaldo blir utnämd till världens bästa fotbollsspelare på måndag. Förra säsongen var han utan tvekan bäst, avslutar Scolari för The Guardian.

Inför morgondagens match kan Chelsea välkomna tillbaka lagkaptenen John Terry. Försvararen som missat de tre sista matcherna efter att ha blivit avstängd mot Everton.

Den tyska oxen Michael Ballack är också tillgänglig efter att ha blivit avstängd mot Southend i FA-cupen, skriver soccernet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ytterligare 1,5 miljarder till gymnastikläkarens offer

Ryska fäktare nobbar OS-kval

3 timmar sedan
Det blir inga ryska fäktare i OS i Paris. Ryssarna bojkottar kvalen till OS.

Skrällvinsten ger lyft på världsrankningen

3 timmar sedan
Anton Källberg förbättrar sin tidigare toppnotering ytterligare. Nu är svensken tolva på världsrakningen i bordtennis.

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

idag 14:58
Ledare för det finländska U17-landslaget i ishockey festade till det i samband med en turnering i Sverige – och spydde ner en buss. Nu planerar Finlands ishockeyförbund att anmäla händelsen. Det är helt förkastligt, säger Kimmo Oikarinen.

Chefernas Verstappen-tjafs: “Fokusera på ditt”

idag 14:42
Mercedes stallchef Toto Wolff flörtar fortsatt öppet med F1-världsmästaren Max Verstappen. Hans dito i Red Bull, Christian Horner, har tröttnat: Mercedes är sämre än stall som använder sig av sina egna motorer. Jag tycker det är dags att Toto fokuserar på sitt egna stall, snarare än förarmarknaden.

Pettersson näste NHL-spelare klar för VM

idag 14:28
Marcus Pettersson är näste NHL-spelare som är klar för spel med Tre Kronor i ishockey-VM.