Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ballack ska stanna i Chelsea

Sport | 25/01/2009 01:24

Han är en av Europas hårdast arbetande mittfältare. Nu har han utgående kontrakt.

Chelsea är säkra på sin sak. Michael Ballack ska stanna nästa säsong. Trots att hans kontrakt går ut i sommar.

– Jag tror att Michael finns i våra planer för nsäta säsgong. Han är en toppspelare och det är vad klubben har knutit till sig, säger Chelseas assisterande tränare Ray Wilkins.

Det är ingen snack om hur viktig den tyska landslagskaptenen är för Chelsa. Om någon tvekvar över betydlsen så övertygade han alla tvivlare med två mål mot Ipswich och tog laget vidare i FA-cupen.

– Han är väldigt bra i spelet. Michael täcker troligen mer än någon annan på vår sida, säger Ray Wilkins till Independent.

– Och när han går framåt är han väldigt farlig och det arbete han gör för laget är oangripligt.

Ballack gick till Chelsea 2006 när hans kontrakt med Bayern Munich gick ut. Då var hans ryktenas man och många var de toppklubbar som försökte bräcka varandra i lyxiga kontrakt.

Det kontrakt klubben erbjuder Ballack nu ger mindre lön men en desto högre bonus. Välpassligt för finanskrisen och en ägare som hungrar efter framgång. Troligast blir att den 32-årige Ballack knyts i två år.

Skrivet av: