Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Scolari i jättebråk med Anelka

Sport | 13/01/2009 07:06

Först stormosade av Manchester United i söndagens match. Nu storbråk med Anelka. Nej, Phil Scolaris år har inte börjat bra.

Chelseas Nicolas Anelka, eller Abdul-Salam Bilal som hans namn är efter att han konverterade till islam, ligger i storbråk med sin tränare Phil Scolari.

Bråken i klubben har bara blivit värre, skriver SunSport idag. Och värst är det mellan Scolari och Anelka. Anelka lackar ur rejält på att hela tiden bli åsidosatt. Scolari ville bara låta Anelka vara med från start om han gick med på att spela på vänster. Anelka, som rankas som Premier Leagues fjortonde bästa målgörare, blåvägrade.

– Ingenting går som det ska. Scolaris ledarstil har börjat ifrågasättas, säger en källa med insyn i Chelsea till SunSport.

Styrelsen har länge stöttat Scolari men nu börjar även deras tålamod tryta. Spelarna finns inte heller vid sin tränares sida. Ett missnöje brer ut sig i klubben. Ingen orkar med Scolaris nya giv med böter för slarv med dieten. Enligt källan till SunSport finns inget förtroende kvar för Scolari.

– Jag måste snacka med spelarna. De måste fråga sig själva om de fortfarande tror på det här. Annars ser jag bara två alternativ–spelarna skärper till sig och hänger kvar eller så får jag helt enkelt testa andra spelare, säger Scolari själv.

Nicolas Anelka köptes i januari 2008 av Chelsea för över 180 miljoner kronor. Hans kontrakt sträcker sig till år 2012.

Skrivet av: