1 av 10
- Foto: Scanpix/AP
2 av 10
- Foto: Scanpix/AP
3 av 10
- Foto: Scanpix/AP
4 av 10
- Foto: Scanpix
5 av 10
- Foto: Scanpix
6 av 10
- Foto: Bildbyrån
7 av 10
- Foto: Bildbyrån
8 av 10
- Foto: Bildbyrån
9 av 10
- Foto: Bildbyrån
10 av 10
- Foto: Scanpix

Mancini: "Flytta om du vill, Tevez"

Roberto Mancini verkar ha tröttnat på anfallsstjärnan Carlos Tevez gnäll i Manchester City. – Om en spelare inte är lycklig här är det bättre att gå till ett annat lag, säger Mancini.


MANCHESTER. Anfallaren Carlos Tevez har varit oerhört nyttig för Manchester City sedan flytten från ärkerivalen United. Men det har varit en del gnäll från stjärnan. Tidigare har han ifrågasatt att Mark Hughes fick sparken i december och nu senast har han klagat över Roberto Mancinis dubbla träningspass.

- Tevez har fyra år kvar på kontraktet men om han inte är lycklig är det bättre att byta klubb. Om en toppspelare inte vill stanna här är det bättre för honom att gå till ett annat lag, säger tränaren Roberto Mancini.

Mancini har pratat med Carlos Tevez om dennes uttalanden, och ärligt talat så förstår tränaren inte riktigt vad hans anfallare menar.

- Jag har pratat med Tevez. Vad vi sa är privat men jag påminde honom om att det bara har varit ett tillfälle då han behövt träna två gånger på en och samma dag. Vi har haft dubbla pass vid fyra tillfällen under de fem månader jag varit här. Två av de gångerna har Carlos varit i Argentina och en gång var han med men tränade inte. Så jag förstår honom inte.

- När vi inte har en match mitt i veckan tränar vi alltid två gånger på tisdagen eftersom det är så jag jobbar.

"Måste vara lyckliga"

Mancini poängterar att det är viktigt att både ledare och spelare är lyckliga när man jobbar tillsammans.

- Om han inte är det, så är det inte bra för klubben, för truppen eller för spelaren. Det gäller inte bara Tevez utan det gäller alla spelare. Jag vet inte om Carlos Tevez är olycklig. Men han måste vara nöjd nu eftersom vi har tre viktiga matcher framför oss. För spelarna är vi i ett avgörande skede, de måste ge allt de har ute på planen.

Manchester City ligger sexa i Premier League, men har stor chans att knipa den åtråvärda fjärdeplatsen. Det är väldigt jämnt efter topptrion Chelsea, Man United och Arsenal.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!