Nyfött Real vann på Mallis

Raul jubilerade med klackmål i sin 500:e ligamatch.

Real Madrid åkte på en liten weekend till Mallorca för att senare åka hem med tre poäng i bagaget. Ett nyfött Madridlag hade inga större problem med att köra över hemmalaget, och festen, den började efter bara tre minuter.

Det var nämligen då som Gonzalo Higuain spelade Arjen Robben fri och den formtoppade holländaren kunde enkelt sätta 1-0 till Los Blancos. Higuain har den senaste tiden sannerligen visat nye tränaren Juande Ramos att han vill bort från bänken, och han gjorde det återigen i samband med förarbetet till andra målet. Mycket fint ordnade han inspelet till Raul som lika fint klackade in bollen i nät. Matchen var för övrigt Rauls 500:e ligamatch för Real Madrid och målet var hans nummer 213 i Primera Division vilket innebär att han bara har tre kvar upp till tidernas Realmålskytt – Alfredo Di Stefano.

I andra halvlek var Mallorcas venezulean Juan Arango ytterst nära att reducera, men som svar på tal satte Real i stället 3-0 bara ett par minuter senare genom Sergio Ramos på volley. Real har verkligen hittat sitt rätta jag sedan Juande Ramos kom till klubben, och man kan undra för sig själv om laget hade varit tolv poäng efter Barcelona om spanjoren suttit vid rodret redan från början av säsongen.

Madridlagets två nyförvärv, Lassana Diarra och Klaas-Jan Huntelaar fick speltid. Diarra spelade från start och Huntelaar blev inbytt i den 73:e minuten. Segern var Reals första på bortaplan i La Liga sedan oktober.

0-1

0-2

0-3

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.