Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Reals president anklagas för fusk

Sport | 13/01/2009 18:41

Calderon tros ha fifflat med en förtroendeomröstning. Icke-medlemmar fick rösta.

Ramon Calderon, president i Real Madrid, ligger pyrt till. Under en förtroendeomröstning bland klubbens medlemmar i december misstänks Calderon för att ha fifflat med rösterna. Först och främst tillät han icke-medlemmar att rösta, för det andra nekade han inträde till röstningen för 200 medlemmar. Så småningom visade utgången att Calderons budgetförslag röstades igenom med 47 rösters marginal efter att 1215 röster hade lagts.

Calderon har flera gånger varit i blåsväder. Bland annat är det känt att han efterträdde Juan Palacio som president i klubben 2006 efter att poströsterna inte hade räknats i valet. Ett av hans vallöften var då att han skulle köpa Kaka till laget. Hur går det med den affären egentligen?

Det var dessutom Calderon som gav Fabio Capello sparken som tränare trots att italienaren förde klubben till guld i La Liga.

Intervju med Calderon efter att han sparkade Capello

Skrivet av: