- Foto: Scanpix

Henke: "Förstår inte kritiken mot Zlatan"

Zlatan Ibrahimovic har kritiserats kraftigt på sistone, men nu får han stöd av förre landslagskamraten Henrik Larsson.- Jag förstår inte kritiken mot Zlatan, säger Larsson.


BARCELONA. Efter det tunga uttåget ur Champions League för en knapp vecka sedan har Zlatan Ibrahimovic kritiserats som aldrig förr. Bara dagen efter Inter tagit sig till final på Barcelonas bekostnad ryktades David Villa vara på väg till den katalanska storklubben för att ersätta svensken.

Och i helgen fick Zlatan infinna sig i att sitta på bänken när hans Barça körde över Villarreal med hela 4-1. För att strö salt i såren passade även ersättaren Bojan Krkic på att göra ett riktigt drömmål, och nu verkar ynglingen få chansen igen när Teneriffa kommer på besök i kväll.

Men det finns en person som ställer sig frågande till kritiken mot Zlatan. Förre Barcelona-spelaren, och tidigare landslagskamrat med Zlatan, Henrik Larsson undrar hur man kan gå från hyllad till hatad under en så pass kort period.

- Jag förstår inte kritiken mot Zlatan, säger Henke till katalanska El Mundo Deportivo och fortsätter:

- För inte så länge sen var hela världen väldigt nöjd med honom, jag kan inte begripa varför det har förändrats så snabbt.

Trots den massiva kritiken har den 28-årige Barça-stjärnan svarat för 21 mål och nio målgivande passningar under sin första säsong i klubben, vilket bara ett fåtal andra spelare kan mäta sig med.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!