Benitez vansinniga attack mot Ferguson

Liverpool-tränaren Benitez till attack mot Ferguson.


Imorgon eftermiddag smäller det på Old Trafford. Då möts Manchester United och Chelsea i årets kanske hetaste match.

– Känslomässigt sett är matchen bland de största under säsongen. "Hatet" mot Chelsea har växt sedan Roman Abramovich och José Mourinho omvandlat klubben till ett världslag, då vi tidigare inte ansett The Blues som ett hot, säger Manchester United-supportern Nico Selenius SvenskaFans.com.

Men alla ser inte fram emot morgondagens möte med samma entusiasm. Under en presskonferens som hölls igår deklarerades det krig av Liverpooltränaren Rafael Benitez.

Benitez ifrågasatte Fergusons omdöme och efterlyste Fergusons integritet – för i Benitez ögon har Ferguson exakt noll på det kontot. Alex Fergusons sätt att klanka ner på domare i allmänhet och Martin Atkinson samt Keith Hackett i synnerhet var också något som fick Benitez att se rött.

– Vi hade ett möte om Respect-kampanjen. (FA:s programlinje för ett sjysstare spel på plan, reds. anm) Jag var väldigt tydlig. Jag sa att det bara var att glömma hela kampanjen. Hur skulle vi kunna ha ett möte om respekt när Ferguson är den som alltid går så hårt åt domarna? Han dödar Martin Atkinson. Han dödar Keith Hackett.

– I halvtid söker alltid Manchester United-människorna upp domarna för att snacka öga mot öga. Man kan verkligen se hur de pressar domarna, säger Benitez.

Benitez dråpslag mot Ferguson har redan kallats för "den nya Keegan-attacken" i brittiska The Sun. Och visst är Benitez uppläxning av Ferguson hårdare än Keegans verbala käftsmäll från 1996. Eller vad säger du?

VIDEO: Benitez attackerar Ferguson på gårdagens presskonferens

VIDEO: Gammal goding –Newcastles Kevin Keegan får nog av Ferguson. Han också.

VIDEO: City-fansen Liam och Noel i Oasis: Nu buar vi för Manchester United

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!