Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Roma vann avbruten match

Sport | 14/01/2009 22:29

Förra gången stoppade regnet matchen, två månader senare kunde den spelas färdig.

När domare Tagliavento blåste igång Serie A-matchen mellan Roma och Sampdoria på onsdagskvällen stod redan matchuret på fyra minuter. Matchens första spark var inte en avspark –utan en frispark.

Anledningen var att matchen är samma match som blåstes igång redan 29 oktober, men som då fick avbrytas på grund av regn och blåst.

Sampdoria – med den förre Romaspelaren Antonio Cassano på topp – inledde piggt. För Cassanos del var det första gången han mötte Roma efter flytten till Real Madrid för tre år sedan. Men han fick inget varmt välkomnande – i stället blev han utvisslad av publiken varje gång han rörde bollen.

Publikens fokus skiftades något när brassen Julio Baptista elegant skruvade in 1-0 över muren på frispark.

Baptista fortsatte att skapa farligheter för Roma, och i den 53:e minuten avgjorde han matchen med ett riktigt klassmål, där han grundlurade två Sampdoriaspelare med sulfinter innan han skar in från vänsterkanten och avlutade distiskt vid bortre stolpen.

Roma ligger efter segern åtta i tabellen.

Skrivet av: