West Ham knäckte Fulham utan Stoor

Craig Bellamy saknades när Hammers visade fortsatt storform i Premier League.

West Hams storform har inget slut. Londonklubben tog tredje segern på fyra matcher i Premier League och klättrade därmed upp på åttonde plats med 29 poäng. West Ham vann även det första mötet mellan klubbarna med 2-1.

3-1-segern på Upton Park i derbyt mot Fulham säkrades tack vare Mark Nobles straff i den 59:e minuten. Den tidigare West Hamspelaren Paul Konchesky fällde Carlton Cole och Noble kunde enkelt ge sitt lag en 2-1-ledning. Samme Konchesky hade i första halvlek kvitterat för Fulham med ett stenhårt skott med vänsterfoten. 17 minuter efter Nobles straff stängde Carlton Cole defintivt matchen med sitt 3-1 mål framspelad av matchens gigant, italienaren David Di Michele.

Di Michele gav dessutom West Ham ledningen redan i den sjunde minuten och fick Hammersfansen att glömma den supersnabbe Craig Bellamy som väntas lämna klubben nästa vecka för Londonrivalen Tottenham. Bellamy som inte ens var på bänken kommer knappast saknas efter West Hams uppvisning mot Fulham som inför matchen hade Premier Leagues fjärde bästa försvar.

Efter matchen uttalade sig Hammerstränaren Gianfranco Zola kort om Bellamy.

–Jag vet faktiskt inte om han har spelat sin sista match för klubben, sa han till Skysports.

Sveriges högerback Fredrik Stoor som vanligtvis har en plats på Fulhambänken fick i dag inte ens plats i truppen.

Zola vill ha kvar den vindsnabbe Bellamy

Förlorade benet i Hamas attack – ska spela EM

Apple nära rättigheterna till nya klubblags-VM

Teknikjätten Apple ska vara nära ett avtal med Fifa om TV-rättigheterna till nästa års klubblags-VM, enligt New York Times.

Svensken återupptog karriären – hos CL-mästaren

Från målvaktstränare i Alingsås – till målvakt hos Champions League-mästaren Magdeburg. Mikael Aggefors, 39, är tillbaka i hetluften igen.

Nyberg klar som domare i fotbolls-EM

Herrlandslaget tog sig inte till fotbolls-EM i sommar, men en svensk domartrio får i alla fall göra resan till Tyskland. 35-årige huvuddomaren Glenn Nyberg är tillsammans med sina assisterande domare Andreas Söderkvist och Mahbod Beigi uttagna till EM, som inleds den 14 juni, skriver Aftonbladet.

Stark bästa svenska – nära OS efter majorsuccén

Maja Starks andraplats i årets första major, Chevron Championship, innebar samtidigt ett jättekliv mot OS i Paris. På världsrankningen klättrar Stark från 46:e till 28:e plats och hon är nu bästa svenska – precis före 29:an Linn Grant.

McDavid historisk – fem assist i målfesten

Det blev en målfest när Edmonton Oilers vann med 7–4 mot Los Angeles Kings i den första NHL-åttondelen – mycket tack vare Connor McDavid.