Välkommen seger för Hammers

West Ham tog viktiga poäng via 4-1 borta mot Portsmouth.

West Ham har problem i ligan och jagas av lagen i botten. Men i dag fick Gianfranco Zola lite andrum sedan man bortabesegrat Portsmouth med 4-1 på Fratton Park.

”Hammers” inledde matchen piggast och inledningsvis fick Portsmouth jaga, ändå kunde hemmalaget göra 1-0 genom Nadir Belhadj redan efter sju minuter. Innan pausvilan hade dock Jack Collison kvitterat till 1-1. I slutet av halvleken missade Jermain Defoe en straff för hemmalaget.

Portsmouth hade bollinnehavet och chanserna, men målen uteblev. Istället kunde West Ham gå från 1-1 till 4-1. Carlton Cole slog in en retur i öppet mål och Craig Bellamy satte två bakom David James.

Tack vare segern lämnade ”Hammers” det absoluta bottenträsket. Man är nu bara en pinne bakom tiondeplacerade ”Pompey”.

Samtidigt blev det mållöst mellan Tottenham och Fulham på White Hart Lane. Tack vare poängen gick Tottenham förbi Middlesbrough och Stoke tack vare bättre målskillnad, men är ändå farligt nära botten i Premier League.