Fem man skadade när United vann

Dyrköpt seger över Derby i Ligacupsemifinalen -


Manchester United vann säkert ligacupsemifinalen över Derby County med 4-2, och är därmed klara för sin sjunde final.

Men segern var dyrköpt. Inte mindre än fem Unitedspelare drabbades av skador under matchens gång. Mittfältaren Anderson bars ut på bår och ska röntgas, och bland de skadade finns också spelgeniet Nani, gamle trotjänaren Ryan Giggs, unge högerbacken Rafael samt mittbacken Johnny Evans.

– Anderson ska till sjukhus och röntgas, säger en bekymrad Sir Alex Ferguson till Man Uniteds officiella hemsida.

– Vi vet inte exakt hur skadan ser ut ännu, vi får se vad som händer efter röntgen.

Matchen vann United förhållandevis stabilt. Redan efter en dryg halvtimme hade man tagit en betryggande ledning med 3-0 efter mål av i tur och ordning Nani, O'Shea och Tévez. 1-0-förlusten i den första semifinalen kändes inte längre som något hot mot den röda segermaskinen. Men med knappa tio minuter kvar tändes en liten gnutta hopp för de över tio tusen tillresta Derbyfansen på Old Trafford. Inhopparen Giles Barnes slog in en straff orsakad av Johnny Evans bakom Uniteds målvaktsreserv Foster. Derby var då bara ett mål ifrån finalen, tack vare fler gjorda bortamål.

När sedan hemmalaget också fick en straff i 89:e minuten, avgjorde dock Cristiano Ronaldo säkert matchen. På stopptid fastställer samme Barnes slutresultatet till 4-2 efter en snygg frispark. Men det räckte inte för Championshiplaget, och Manchester United tog sig till slut till sin sjunde ligacupfinal.

Men det fanns smolk i glädjebägaren, eftersom laget drabbades av de många skadorna. Förutom de fem redan nämnda finns också stjärnorna Rio Ferdinand, Patrice Evra och Wes Brown på skadelistan hos United.

Ligacupfinalen spelas 1 mars på Wembley. Uniteds motståndare väntas bli Tottenham, som vann sin första semifinal mot skrällaget Burnley med 4-1.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

1 timme sedan
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

1 timme sedan
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

2 timmar sedan
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

3 timmar sedan
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

3 timmar sedan
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.