Stockholm

Pool och United har lika mycket tur

Arsenal bäst i Premier League på att inte vilja förlora. Fulham ger upp snabbt.


Läs mer

Det sägs ofta att ett lags förmåga att göra mål de sista tio minuterna tyder på hur jobbiga de är att möta. Om vi ska tro den devisen visar den senaste statistiken från Premier League att Arsenal är det allra jobbigaste laget att möta. De gör nämligen flest mål av alla lag de sista tio minuterna i matcherna, hela elva stycken. Så sent som i matchen mot Hull, i lördags, gjorde Londonlaget två mål de sista tio minuterna. Enklast att möta är Fulham som av sina futtiga 19 mål bara har gjort två efter den 80:e minuten.

Rivalerna i toppen av ligan – Liverpool och Manchester United – har den här säsongen gjort många mål de absolut sista minuterna. Sedan har de beskyllts av det andra lagets fans för att "ha tur". Exempelvis kom Liverpools tre första mål den här säsongen, som gjordes i vinsterna mot Sunderland och Middlesbrough, i 83:e, 85:e och 90:e minuten. Pool fick dock smaka på egen medicin på måndagen när Tim Cahill kvitterade i 88:e för sitt Everton i Merseysidederbyt.

Tur eller inte, den nya statistiken visar att de båda storlagen i så fall har precis lika mycket tur. De har båda tryckt in åtta mål de sista tio minuterna. Eftersom avgörande mål på övertid ofta görs av blivande mästarlag är det ingen vild gissning att det laget av dessa två som i slutet av säsongen gjort flest mål de sista tio minuterna också blir Premier League-mästare.

Ett storlag som dock verkar ge upp lite för lätt är Chelsea. Visserligen gjorde Frank Lampard det senaste målet av alla sena mål mot Stoke i lördags, men för att jämföra med tidigare säsonger gör laget den här säsongen ovanligt få mot slutet av fighterna. Av 42 gjorda har Scolari och hans armé bara gjort fyra stycken de sista tio minuterna och placerar sig därmed på 17:e plats i statistikligan, endast före West Ham, Portsmouth och Fulham.

Arsenal öste in mål förra säsongen

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.