Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

AIG bryter med Manchester United

Sport | 21/01/2009 09:57

Uniteds tröjsponsor väljer att avsluta avtalet efter "ihärdiga diskussioner".

Det amerikanska försäkringsbolaget American International Group, AIG, har varit tröjponsor för Manchester United sedan april 2006. Nu väljer de dock att avsluta samarbetet. Men den engelska klubben verkar ändå se en ljus framtid.

– I linje med industriröreslen ser Manchester United sig om efter en ny tröjsponsor för säsongen 2010/2011, säger en talesman för United enligt Sky News, och fortsätter:

– Klubben för en dialog med ett antal utvalda företag världen över och har så här långt mottagit tillräckligt många intresseanmälningar för att vara säkra på att de kan få mer än vad det nuvarande avtalet med AIG ger.

Precis innan avtalet för United skrevs var Juventus deal med oljeföretaget Tamoil det mest värdefulla. Men AIG valde att bjuda ordentligt på sig själva och gav United den största kassakista världen skådat. Inkomsten för United, fram till kontraktets slut i maj 2010, blir knappt 700 miljoner över fyra år.

Varför försäkringsbolaget väljer att inte förlänga sin sponsring är oklart. Men de menar att beslutet tagits efter "ihärdiga diskussioner" med Manchester United.

Se en skön reklam för AIG

Skrivet av: