AIG bryter med Manchester United

Uniteds tröjsponsor väljer att avsluta avtalet efter "ihärdiga diskussioner".


Det amerikanska försäkringsbolaget American International Group, AIG, har varit tröjponsor för Manchester United sedan april 2006. Nu väljer de dock att avsluta samarbetet. Men den engelska klubben verkar ändå se en ljus framtid.

– I linje med industriröreslen ser Manchester United sig om efter en ny tröjsponsor för säsongen 2010/2011, säger en talesman för United enligt Sky News, och fortsätter:

– Klubben för en dialog med ett antal utvalda företag världen över och har så här långt mottagit tillräckligt många intresseanmälningar för att vara säkra på att de kan få mer än vad det nuvarande avtalet med AIG ger.

Precis innan avtalet för United skrevs var Juventus deal med oljeföretaget Tamoil det mest värdefulla. Men AIG valde att bjuda ordentligt på sig själva och gav United den största kassakista världen skådat. Inkomsten för United, fram till kontraktets slut i maj 2010, blir knappt 700 miljoner över fyra år.

Varför försäkringsbolaget väljer att inte förlänga sin sponsring är oklart. Men de menar att beslutet tagits efter "ihärdiga diskussioner" med Manchester United.

Se en skön reklam för AIG

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Friidrotten sågas för OS-prispengar

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

1 timme sedan
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

3 timmar sedan
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

3 timmar sedan
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

idag 14:32
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

idag 14:15
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.