Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Berlusconi talar ut om Kakáaffären

Sport | 23/01/2009 21:37

"Jag tror verkligen att vi är det enda laget i världen där sådana saker kan hända."

Nyheten om att Manchester Citys försök att värva Milans Kaká misslyckades meddelades av klubbens ägare Silvio Berlusconi i en direktsänd teveshow. I en av de få italienska kanaler som inte ägs av Berlusconi själv. Ett faktum som enligt mediemogulen och Italiens premiärminister visar att han inte använder sina kanaler för sina egna syften.

Det är i en stor intervju med tidningen Quotadiano Sportivo som Berlusconi pratar om turerna kring den uteblivna Kakáaffären. En affär han sig säger sig vara glad över att den inte blev av.

– Det är som om vi hade vunnit Champions League igen. Jag är mer än stolt över Milan för jag tror verkligen att vi är det enda laget i världen där sådana saker kan hända.

När Kaká tackade nej till en rejäl löneförhöjning i Manchester City tänkte Silvio på sin pappa banktjänstemannen Luigi Berlusconi.

– På alla söndagar på stadion med honom, på läktaren, i klacken, för att heja på Milan. Ett Milan, som under de åren inte var särskillt framgångsrika. På den ärliga entusiasmen när han stödde vårt lags färger, även när de förlorade. Jag tänkte att min far skulle ha varit stolt över detta Milan, över ett lag där storspelare som Kaká utvecklas.

Silvio Berlusconi medger att beslutet att tacka nej var Kakás, men att han blev "lycklig över hans val", även om han inte blev överraskad av det.

– Mitt hjärta och min instinkt har vetat det hela tiden. Fansens uppträdande gjorde resten. Jag förstår att alla milanisti kände samma känslor som jag, samma kärlek till Ricky som jag, samma önskan som jag hade att inte ta bort en spelare som han från laget. Milan håller inte kvar någon mot sin vilja. De gjorde inte klubben för två år sedan med Sjevtjenko, trots att det var väldigt motvilligt. Som jag har sagt de senaste dagarna, om Kaká hade sett att sin framtid, ekonomiskt och professionellt, hade kunnat realiseras i Manchester, då hade vi respekterat hans beslut. Men vi är alla glada att det inte gick på det viset.

Med Italiens rikaste man som ägare har Milans fans höga krav på att klubben ska köpa dyra spelare. Men Silvio Berlusconi vill inte racka ner på någon av klubbens supportrar.

– Jag beklagar mig aldrig över fansens intresse för laget och spelarna. Utan dem hade inte Milan existerat. Och när allt kommer omkring: det största fanset av alla tror jag heter just Silvio Berlusconi, säger den italienska premiärminister till Quotadiano Sportivo.

Vem är Silvio Berlusconi:

Skrivet av: