Berlusconi talar ut om Kakáaffären

"Jag tror verkligen att vi är det enda laget i världen där sådana saker kan hända."


Nyheten om att Manchester Citys försök att värva Milans Kaká misslyckades meddelades av klubbens ägare Silvio Berlusconi i en direktsänd teveshow. I en av de få italienska kanaler som inte ägs av Berlusconi själv. Ett faktum som enligt mediemogulen och Italiens premiärminister visar att han inte använder sina kanaler för sina egna syften.

Det är i en stor intervju med tidningen Quotadiano Sportivo som Berlusconi pratar om turerna kring den uteblivna Kakáaffären. En affär han sig säger sig vara glad över att den inte blev av.

– Det är som om vi hade vunnit Champions League igen. Jag är mer än stolt över Milan för jag tror verkligen att vi är det enda laget i världen där sådana saker kan hända.

När Kaká tackade nej till en rejäl löneförhöjning i Manchester City tänkte Silvio på sin pappa banktjänstemannen Luigi Berlusconi.

– På alla söndagar på stadion med honom, på läktaren, i klacken, för att heja på Milan. Ett Milan, som under de åren inte var särskillt framgångsrika. På den ärliga entusiasmen när han stödde vårt lags färger, även när de förlorade. Jag tänkte att min far skulle ha varit stolt över detta Milan, över ett lag där storspelare som Kaká utvecklas.

Silvio Berlusconi medger att beslutet att tacka nej var Kakás, men att han blev "lycklig över hans val", även om han inte blev överraskad av det.

– Mitt hjärta och min instinkt har vetat det hela tiden. Fansens uppträdande gjorde resten. Jag förstår att alla milanisti kände samma känslor som jag, samma kärlek till Ricky som jag, samma önskan som jag hade att inte ta bort en spelare som han från laget. Milan håller inte kvar någon mot sin vilja. De gjorde inte klubben för två år sedan med Sjevtjenko, trots att det var väldigt motvilligt. Som jag har sagt de senaste dagarna, om Kaká hade sett att sin framtid, ekonomiskt och professionellt, hade kunnat realiseras i Manchester, då hade vi respekterat hans beslut. Men vi är alla glada att det inte gick på det viset.

Med Italiens rikaste man som ägare har Milans fans höga krav på att klubben ska köpa dyra spelare. Men Silvio Berlusconi vill inte racka ner på någon av klubbens supportrar.

– Jag beklagar mig aldrig över fansens intresse för laget och spelarna. Utan dem hade inte Milan existerat. Och när allt kommer omkring: det största fanset av alla tror jag heter just Silvio Berlusconi, säger den italienska premiärminister till Quotadiano Sportivo.

Vem är Silvio Berlusconi:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

1 timme sedan

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.